• 49

Mali: U prvih pola sata za 60 evra prijavilo se pet puta više ljudi nego za 100 evra

Od 12. maja kreće isplata prvih 30 evra svim punoletnim građanima koji se prijave. Penzionerima i korisnicima socijalne pomoći novac leže 6, odnosno 7. maja

 • 49

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

Danas, tačnije od ponoći, krenula je prijava za direktnu pomoć od 60 evra putem Uprave za trezor, a tim povodom oglasio se i ministar finansija, Siniša Mali, koji kaže da se "u prvih pola sata prijavilo više od 20.000 ljudi, dok se 2020. za pomoć od 100 evra u prvih pola sata prijavilo 3.900 osoba, odnosno oko pet puta manje".

On je dodao za RTS da se danas do osam časova, za pomoć koja je deo trećeg paketa ekonomskih mera u borbi protiv pandemije, prijavilo 176.281 građana.

Od 5. maja počeće i prijavljivanje putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen.

- U ponoć smo otvorili sajt trezora. Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan: ukucate jedinstveni matični broj građana, broj lične karte i banku preko koje želite da primite pomoć. Očekujemo da do 12 sati pređemo 500.000 prijavljenih - navodi ministar.

Još jednom je podsetio da se za ovu pomoć ne prijavljuju najstariji građani, korisnici socijalne pomoći i oni pod upravom za krivične sankcije, kojima novac automatski leže na račun.

Govoreći o planu isplate on je kazao da će do 6. maja biti isplaćeni svi penzioneri, od 7. maja kreće isplata korisnicima socijalne pomoći i uprave za krivične sankcije, a od 12. maja isplata svim ostalim građanima.

- Prošle godine je uplatu od 100 evra dobilo 6,2 miliona građana, a prijavilo se 4,3 miliona njih - rekao je Mali i ponovo pozvao građane da se prijave u što većem broju i iskoriste ovo pravo.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • mm

  Mnogi hoce samo da od drzave uzmu a nista da ne daju. Ne nose maske, ugrozavaju ostale ali su prvi za pare

  0
  1

  Podelite komentar

 • B

  Boze ima li te.Raja nema ni 60 e pa jurnula od ponoci da se prijavii.A mi lideri u svemu, na svim nacionalnim frekvencijama, tabloidima med i mleko.Sta ce penzioneri sz 30 kad radno sposobno stanovnistvo ovako grabi.

  13
  2

  Podelite komentar

 • Zemlja čuda

  Dobro došli u zemlju lidera u Evropi

  17
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke