• 0

Doneto nekoliko planskih akata: Stojčić najavljuje i "decenijske projekte" za Beograd

Inicijative na osnovu kojih se donose planovi predstavljaju kontinuitet u stepenu investiranja u Beogradu, pojasnio je glavni gradski urbanista

  • 0
Marko Stojčić Marko Stojčić / Foto: Beoinfo

Odbornici Skupštine Grada Beograda doneli su na današnjoj sednici nekoliko planskih akata, koji prema rečima glavnog urbaniste, Marka Stojčića, proističu iz četiri privatne inicijative.

Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe za Blok 4 (faza I1) na Voždovcu, a doneti su i planovi detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i za kompleks "West 65" u Novom Beogradu.

Inicijative na osnovu kojih se donose planovi predstavljaju kontinuitet u stepenu investiranja u Beogradu, pojasnio je Stojčić. "Urbanizam funkcioniše dobro, održavamo kontinuitet i nema bojazni da će investicioni talas u Beogradu stati", ocenio je i najavio za naredni i letnji period niz važnih planskih akata.

Kaže da je reč o, verovatno, i najznačajnijim planskim dokumentima u ovoj deceniji. Odbornici su se saglasili i sa Odlukom o izradi izmene i dopune Plana detaljne regulacije naselja Banjica, kompleks između Crnotravske, Bulevara Jugoslovenske armije, Beranske, Borske i Kaljavog potoka (faza I), za deo Bloka 3 na Voždovcu, a usvojili su i dve odluke o izradi planova vezanih za delove Železnika i Krnjače.

Video: Vučić: Do Novog Sada ići ću vozom, lepše i brze, nego auto-putem gde je uvek gužva

(Telegraf Biznis/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>