• 2

Isplaćena pomoć za 1.635.133 penzionera: "Novom podrškom država podržava odgovornost građana"

Kada je reč o novoj vrsti pomoći, koja podrazumeva isplatu po 3.000 dinara, prijava kreće 1. juna. Penzioneri se ne prijavljuju ni za tu vrstu novčane podrške, već je dobijaju automatski

  • 2
penzioneri

Foto: Freepik

- Na račune 1.635.133 penzionera danas smo uplatili po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti i penzioneri su prvi koji dobijaju novac iz trećeg paketa pomoći države - izjavio je danas ministar finansija Srbije, Siniša Mali.

On je rekao i da će sutra novac biti uplaćen za građane koji primaju socijalnu pomoć, a ima ih oko 143.000, kao i za oko 10.000 građana koji su pod upravom za krivične sankcije.

- Sledeće srede, dakle 12. maja, počećemo sa isplatom po 30 evra ostalim građanima koji su se za "30 plus 30 evra" prijavljivali putem portala Uprave za trezor ili preko kol-centra. Do sada ih se, na ova dva načina, prijavilo 3.450.000 - navodi Mali. Dodaje da će oni prvih 30 evra dobiti do 20. maja, a drugih 30 - u novembru.

Kada je reč o novoj vrsti pomoći, koja podrazumeva isplatu po 3.000 dinara svim građanima starijim od 16 godina koji su se vakcinisali ili će se do kraja maja vakcinisati bar jednom dozom, Mali objašnjava da prijavljivanje za ovu pomoć kreće 1. juna, a traje do 15. juna.

Građani će se prijavljivati preko portala Uprave za trezor, a novac će im biti isplaćen u periodu između 15. i 20. juna.

 

- Država na ovaj način podržava odgovornost građana prema svom i zdravlju ostalih ljudi. Za nas je važno da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta, da imamo tri miliona građana koji su primili bar jednu dozu vakcine, kako bismo mogli da potpuno otvorimo našu ekonomiju i da se vratimo u normalu koju smo imali pre pandemije - rekao je Mali.

Kada je reč o današnjem trenutku, Srbija je na stabilnim pozicijama i uspešno se bori na oba fronta - ekonomskom i zdravstvenom, a kako je naglasio ministar, veoma ohrabruju podaci o rastu BDP od 1,2 odsto u prvom kvartalu.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>