• 0

Uvode se ID kartice za agente za prodaju nekretnina: Zahtev možete podneti onlajn

"Ova mera je višestruko značajna za našu zemlju", istakao je predsednik PKS, Marko Čadež

  • 0
agent za nekretnine Foto: Freepik

Privredna komora Srbije od ponedeljka, 10. maja, pokreće novu uslugu izdavanja identifikacionih kartica posrednicima u prometu i zakupu nepokretnosti, a cilj je veća zaštita na tom tržištu.

Posrednici mogu podneti zahtev za izdavanje identifikacione kartice na portalu ePKS uz prethodnu registraciju kvalifikovanim e-sertifikatom, a predsednik PKS, Marko Čadež, objašnjava da je uvođenje ID kartica važan korak u primeni zakonskih rešenja, donetih na inicijativu članica Komore,

Takođe, pominje i gotovo 200 posrednika u prometu nepokretnosti, sa oko 1.000 agenata. "To će omogućiti i uvođenje više reda i sigurnosti na srpskom tržištu nekretnina i za kupce i za prodavce", dodao je Čadež.

Naglasio je da je ova mera višestruko značajna za našu zemlju.

- Uređeno i sigurno tržište nekretnina važno je ne samo za naše građane i kompanije, već je i deo slike Srbije kao investicione i poslovne destinacije za kompanije iz sveta koje svoje poslovanje ovde najčešće počinju upravo obezbeđivanjem prostora za planiranje i razvoj svojih projekata - rekao je Čadež.

PKS podseća da je Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti donet na inicijativu Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti PKS, koja 9. maja obeležava svoj dan. Predsednik Grupacije, Damir Borić, podseća da je uređenje profesije i unapređenje uslova poslovanja strateški cilj od njihovog osnivanja 2011.

PRIVREDNICI VAKCINACIJA CADEZ VAKCINACIJA PRIVREDNIKA IZ REGIONA Marko Čadež / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dodao je da je jedan od koraka u tom pravcu bilo usvajanje Kodeksa poslovne etike posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Privredne komore Srbije, a da je početak izdavanja identifikacionih kartica stvorio uslove za njegovu primenu u praksi.

- Posrednici u prometu i zakupu nepokrentosti koji su prihvatili odredbe Kodeksa i primenjuju ih u poslovnoj praksi pružaju viši kvalitet usluga, uz veći stepen međusobne saradnje koji omogućava da njihovi klijenti brže obave kupoprodaju ili izdaju nepokretnost - ocenio je Borić.

On je istakao da će identifikacione kartice povećati prepoznatljivost onih koji posluju legalno i u skladu sa najvišim stepenom profesionalnih standarda.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>