U Srbiji natprosečno raste izvoz haj tek proizvoda: Nismo mogli da pariramo, danas smo među liderima

Izvoz proizvoda visoke i srednje tehnološke složenosti čini tačno trećinu ukupnog robnog izvoza Srbije

Komentari

 • Gambit

  Ima nesto gde mi nismo lideri?

 • Rile

  Svaka cast. Ovoj zemlji najvise mogu da pomognu inzenjeri, a ne pesnici, psihijatri, pevaljke, istoricari, filozofi......

 • Bogdan

  A jel plaćate porez vi programeri ili ste dovoljno samo sebi? Priznajte bar jednom koji predsednik vam je to omogućio

 • R9

  Koje proizvode? Samo sklapamo automobile od gotovih komponenti. Programeri uglavnom rade za strane kompanije. Jedino nordeus proizvodi i plasira proizvod. Mi ni obicnu ves masinu vise ne pravimo...

  • R2D2

   @R9

   Ajde malo razmisli, ako možeš. To što ti znaš samo za fizikaliju, tvoj problem. To što programeri rade za strane kompanije, primaju platu u Srb i troše većinu para u Srb. U BG su i kancelarije velikih kompanija kao što su Microsoft, Oracle i druge koje džaba da ti pišem kad ne znaš. Bitno je da se pose'eš na vlast. Mada koliko se sećam ni kod prethodne nismo bili tigrovi, čak nismo imali ni to vaše čuveno "motanje kablova".

 • Čiča

  Ako se tu računaju kablovi za haj tek proizvode, onda smo među liderima. Samo da vam Čiča kaže da Srbija više nema tehnologiju da proizvodi žilet. Srbija više ne može da napravi zgradu preko 5 spratova, most preko 10 m. Srbiji puteve prave Kinezi. Jad i beda smo.

  • Zeljko

   @Čiča

   Pametan komentar..

  • Tetka

   @Čiča

   Pa šta ako motaju kablove? Ko ne želi i ne mora, niko ih ne tera. Bar ljudi imaju izbor, motanje, sedenje, ležanje ili nešto drugo. Za tvoju informaciju, Srbija beleži rast izvoza softvera svake godine, čak strane kompanije otvaraju svoje centre ovde jer za manje para imaju veći izbor programera. Kad kažem manje para, ne mislim na neku bedu već za tebe ogromne pare. I zamisli, izvoz softvera je moguć, a ne samo izvoz kukuruza i malina na koji si navikao pod Slobom i Tadićem.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke