• 2
 ≫ 

Zaboravite na jeftine avio-karte od 2.500 dinara: Ovo bi ubuduće mogla biti minimalna cena

 ≫ 

Stav nemačkog ministra finansija je da nijedan let ne bi trebalo da bude jeftiniji od aerodromskih i svih ostalih taksi

  • 2
Aerodrom ljudi putnici turizam putovanje

Foto: Tanjug/AP

Svet se i dalje suočava sa zdravstveno-ekonomskom krizom, ali masovnija vakcinacija uliva optimizam da bi se stvari u bliskoj budućnosti mogle (bar delimično) vratiti na staro, jer privreda mora ići napred.

Među najpogođenijima je avio-industrija, budući da su komercijalni letovi mesecima bili stopirani, odlagani, ili su se odvijali znatno manjim tempom nego pre nastupanja pandemije. Sada je potrebno oporaviti i međunarodni i lokalni turizam.

Jedna zemlja trenutno radi na predlozima da se definiše minimalna cena avio-karata, što bi moglo da podstakne putnike da se okrenu oblicima prevoza manje štetnim po okolinu. To je rekao nemački ministar finansija, Olaf Šolc.

Kako je istakao, karte bi u budućnosti trebalo da koštaju najmanje 50 do 60 evra.

Vazdušni saobraćaj je dosta pretrpeo, a bilo je problema i među rivalima u poslu: između niskobudžetnih i regularnih kompanija. Recimo, jeftini letovi koje su nudili "Easyjet", "Ryanair" i Lufthanzin "Eurowings" - neretko su potkopavali ponudu državnog železničkog preduzeća "Deutsche Bahn", napominje Rojters.

- Nijedan let ne bi trebalo da bude jeftiniji od aerodromskih i svih ostalih taksi - rekao je Šolc, dodajući da vlada istražuje mogućnosti usklađivanja predloga sa propisima EU. Njegova stranka, SPD, trenutno zauzima treće mesto u predizbornim anketama, iza Zelenih i konzervativaca kancelarke Angele Merkel.

Sve više analitičara, pritom, prognozira pobedu Zelenih u momentu kada vlada velika zabrinutost za klimu i klimatske promene. Početkom maja, najviši nemački sud presudio je da Zakon o klimatskim promenama iz 2019. "nije dovoljno ambiciozan u zaštiti prava mlađih generacija i da ga treba pooštriti".

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavrilo

    15. maj 2021 | 10:29

    Sve ove "zelene", "borce" za ekologiju i slicne njima, kolektivno strpati u taj isti avion sto planiraju da poskupe, i sto dalje od nas....svakog dana neki ekoloski izgovori za bogacenje pojedinaca na nasim ledjima...

  • Gavrilo

    15. maj 2021 | 10:23

    Pa zar na obicnom narodu da vratite stari nivo privrede? Kao ekologija i slicna sr.nja...samo izgovor..."Koristite alternativna resenja": jedino krila da nam ugradite 😡

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>