• 0
 ≫ 

Netflix ulazi u industriju video-igara: Traže čoveka koji će ih razvijati, kažu da neće biti reklama

 ≫ 

Kompanija planira da proširi svoj repertoar i na video igre

  • 0
Netflix kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Popularni striming servis, Netflix u potrazi je za izvršnim rukovodiocem koji će nadgledati uvođenje video igara, piše Rojters.

To je znak da kompanija pojačava napore da se udaji od svog tradicionalnog poslovanja kako se pojačava konkurencija u strimovanju.

Ovaj potez dolazi u vreme kada je industrija video igara doživela bum.

 

Industrija video igara je bila veliki pobednik pandemije zahvaljujući tome što su mnogi bili primorani da ostanu u svojim kućama, u ovom periodu prošče godine se znatno pojačala potražnja za video igre.

Iako nema zvaničnog oglasa za tu poziciju, odnosno još uvek nije uočena, izvori napominju da je Netflix uveliko kontaktirao mnoge poznate ljude iz sveta gejminga, a sve kako bi pričali o potencijalnoj ulozi u njihovoj kompaniji.

Netflix je dobro upoznat sa industrijom video igara, pošto postoji i Stranger Things video igra, dok je kod korisnika odlično prošao i Black Mirror: Bandersnatch.

U pitanju je serija gde sam korisnik može da upravlja glavnim odlukama, to jest sami biraju svoju avanturu, što nije nepoznat koncept u samoj industriji video igara.

Iako se detalji strategije još kriju, odlučeno je da igre neće sadržavati oglašavanje.

Video: Netflix serije koje bi trebalo da gledate prema horoskopskom znaku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>