• 2

Gejts preneo Melindi još 850 miliona dolara u akcijama

Prenos akcija iznosio je oko 7% Gejtosovog udela

 • 2
Bil i Melinda Gejts

Foto: Profimedia/AFP

Osnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts preneo je deonice vredne 850 miliona dolara Melindi  Gejts, u okvir dogovora za razvod.

To je jasno posle prijave državnoj Komisiji za hartije od vrednosti i berze u Njujorku. Gejts je time preneo 2,25 miliona deonica proizvođača opreme Deere kompaniji French Gates, preko svoje investicione firme Cascade Investment.

Ukupna vrednost javno objavljenih transfera French Gatesu, otkako su Melinda i Gejts najavili podelu bogatstva 3. maja, iznosi gotovo 4 milijarde dolara.

Prenos akcija iznosio je oko 7% Gejtosovog udela u kompaniji.

Gejts i Cascade Investment i dalje su posedovali gotovo 29,3 miliona deonica, ili 9,3% udela, posle prenosa u French Gates, navodi se u prijavi.

Deonice tri druge kompanije u vrednosti od tri milijarde dolara prebačene su posle objave razvoda: 2,9 miliona deonica automobilske maloprodajne firme AutoNation, 14,1 miliona deonica Kanadske nacionalne železnice i 293,5 miliona deonica medijske kompanije Grupo Televisa.

Imovina Cascade-a predstavlja oko trećinu neto bogatstva bračnog para koji se razvodu, a koju je Forbes procenio na oko 130 milijardi dolara.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telelegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mrki

  Ovaj nešto gadno sprema...

  3
  0

  Podelite komentar

 • Zola

  Ma može joj ostaviti sve, još koju godinu pa će u dva kvadata podzemne vikendice. Lagano u vječna lovišta.

  5
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke