• 56

Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

Na nivou Beograda, prosečna zarada je iznad 700 evra, rekao je Goran Vesić danas

  • 56

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oglasio se danas na svom zvaničnom Instagram profilu buducnostsrbijeav i poručio da je prosečna plata u martu bila 555 evra.

"Imam dobru vest za sve ljude u Srbiji - prosečna plata u martu iznosila je tačno 555 evra. To je ono što smo čekali", poručio je Vučić u video snimku.

Kako je dalje naveo, "znalo se da je mart referentni mesec, a prema preliminarnim podacima, plata u martu iznosila je 555 evra, što je u poređenju sa 330 evra, u vreme kada je on postao predsednik vlade - ogroman napredak Srbije".

"Za to ste zaslužni vi, a pre svega ste zaslužni zbog toga što Srbija više nije zemlja gubitnika, već pobednika, koja može u svemu da se takmiči i da pobeđuje one koji su, ne decenijama, već vekovima bili ispred nas", rekao je Vučić.

Poručio je da "moramo da radimo, da se trudimo i borimo, kako bismo pre kraja godine podigli plate na više od 600 evra". Uveren sam da zajedno, ujedinjeni, to možemo da da napravimo, dodao je.

Podsećamo, danas se oglasio i Goran Vesić, rekavši da je za sedam godina budžet Grada Beograda povećan sa oko 600 miliona evra na više od 1,2 milijardi evra. Dodao je da Beograd čini 40% bruto domaćeg proizvoda Srbije.

- Finansijska konsolidacija koju smo sproveli omogućila je rast i razvoj našeg grada nezabeležen u novijoj istoriji. Ulaganja u naš grad dovela su do toga da je u Beogradu otvoreno skoro 200 hiljada novih radnih mesta, a da je prosečna plata iznad 700 evra - zaključio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    Istina je da je prosek takav, samo sto ne zele da pokazu strukturu. Kada bi pokazali koliko ljudi dobija minimalac, koliko ih dobija do 40.000 dinara i inda tako na svakih 10.000 do iznosa od 200.000 pa onda od 300.000 do 3.000.000 na svakih 100.000 dinara, a potom i javno strukturu po javnim preduzecima, ustanovama, institucijama i agencijama, kao i svim direktnim i indirektnim korisnicima budzeta bilo bi veoma jasno da svi ostali nemaju prosek veci od 42.000 dinara. Ovakvo pumpanje javnosti ne vodi na dobro, jer mnogi misle da je to stvarno i moguce sa ovakvim stepenom razvoja privrede. O zaduzivanju Srbije NE GOVORE vise u apsokutnom iznosu u MILIJARDAMA EVRA nego u procentima u odnosu na BDP a sve je ovo predizborna kampanja. Dizanje plata privatni sektor nece moci da izdrzi i mnogi ce se ugasiti a ostace samo vrliki i jaki naslonjeni na drzavu. Statistika mila dika sto pozelis to naslika, a NASLIKAN JE DUG OD PREKO 30 MILIJARDI EVRA. To je neoborivo tacno. Nedavno je u Institu kod Klisanskog mosta primljeno 20 partijskih aktivista za platu 200.000 dinara a da na posao NE DOLAZE.

  • Acs

    Ko ima toliku platu?

  • Gagisa

    Ogroman napredak,idemo do kraja godine na 600!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke