• 2
 ≫ 

Španski Glovo preuzima brend "Donesi" u Srbiji

 ≫ 

Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra

  • 2
Glovo dostava Foto: Promo/Glovo

Španska kompanija za multikategorijske dostave, Glovo, saopštila je danas da će preuzeti brend "Donesi" u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, u okviru serije pojedinačnih akvizicija od gupe "Delivery Hero" u regionu u centralnoj i istočnoj Evropi.

Prema saopštenju, Glovo će od Diliverija, jedne od vodećih svetskih platformi za dostavu, takođe preuzeti brend "Foodpanda" u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend "Pauza" u Hrvatskoj.

Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.

Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja. Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

Glovo je nedavno, takođe, objavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini Ehrane, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, ali nije otkrio iznos transakcije.

- Naša dugoročna strategija je uvek bila fokusirana na tržišta na kojima vidimo priliku da postanemo lideri i gde možemo da izgradimo održivi poslovni model. Srednja i istočna Evropa je veoma važan deo tog plana. Ovaj region je zaista odlično prihvatio koncept platformi za dostavu i veoma smo uzbuđeni što ćemo ojačati prisutnost i povećati naš uticaj u zemljama koje kontinuirano pokazuju neverovatan potencijal za rast - rekao je CEO i suosnivač kompanije Glovo, Oscar Pierre.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>