• 0

Poznato kada Bezos silazi sa trona Amazona: "Taj datum ima sentimentalno značenje za mene..."

Milijarder planira da se više posveti dnevnom listu "Vašington Post", drugim inicijativama vezanim za e-trgovca, kao i svemirskoj kompaniji "Blue Origin"

  • 0
Bezos, Mask, Zakerberg Foto: Tanjug/AP

Osnivač Amazona, Džef Bezos (57), najavio je da će se 5. jula povući sa funkcije generalnog izvršnog direktora kompanije, a već je poznato da će ga na toj poziciji zameniti jedan od najbližih saradnika, Endi Džesi.

Bezos je rekao da je pomenuti datum važan za njega, te da ima sentimentalno značenje, budući da je 5. jula 1994. godine pokrenuo Amazon, danas vodećeg diva u domenu e-trgovine.

Ipak, tu nije kraj Amazonovim ambicijama. Juče smo pisali o novim poduhvatima giganta iz Sijetla, odnosno o planu da kupovinom filmskog studija "MGM Studios" - pokori sve igrače na striming tržištu.

Bezos, čija se imovina procenjuje na 167 milijardi dolara, neće napustiti kompaniju, već će se posvetiti razvoju novih proizvoda i inicijativa, a biće angažovan i na svom svemirskom programu u kompaniji "Blue Origin", koja u 2021. broji oko 3.500 zaposlenih. Takođe, milijarder planira da se više posveti dnevnom listu "Vašington Post".

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>