• 0

Sindikat RB "Кolubara" pozvan na sastanak u Vladi, Ranković se nije pojavio

Rankovićevo prisustvo na sastanku u Vladi održanom u utorak bilo je unapred potvrđeno

  • 0
biznis sastanak, razgovor, razvoj, grafikon rasta, uspeh poslovni, preduzeće, ulaganja, ulaganje

Foto: Shutterstock

Predsednik Sindikata RB „Кolubara“ Miodrag Ranković izneo je neistinu kad je rekao da predstavnici tog sindikata nisu bili pozvani na razgovor nakon zbora u Кaleniću, kažu u resornom ministarstvu. 

Rankovićevo prisustvo na sastanku u Vladi održanom u utorak bilo je unapred potvrđeno, zajedno sa drugim predstavnicima sindikata EPS-a, od kojih se samo predsednik Sindikata Кolubare nije pojavio.

- Sindikati imaju pravo da iznose svoje stavove po određenim pitanjima, ali nije u redu da obmanjujete zaposlene u RB „Кolubara“, u „Elektroprivredi Srbije“, i na kraju, sve građane Srbije, da neko iz resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije nije želeo da razgovara sa sindikatom koji predstavlja radnike Кolubare - navodi se.

Ministarstvo ističe kako ne želi da se meša u odnose između sindikata EPS-a.

- Vrata Ministarstva rudarstva i energetike će uvek biti otvorena za sve sindikate, kao što su bila i do sada. Ipak, za dijalog su potrebne dve strane i dobre namere, čega u ovom slučaju, nažalost, nije bilo, i to sa strane jednog od sindikata EPS-a. - poručuju iz ministarstva.

Video: Zorana Mihajlović: Formiran tim koji će raditi sa DFC 24 sata dnevno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>