• 9

Detalji za ugostiteljske objekte: Kada tačno počinje da važi odluka o produženom radnom vremenu

Odluka o novom radnom vremenu ugostiteljskih objekata stupa na snagu sledećeg dana

 • 9

Video: Ovo je novo radno vreme za sve u Srbiji: Kafići i restorani mogu da rade do ponoći!

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima, tačnije kafićima i restoranima, rad biti produžen do ponoći, a na kioscima i trafikama moći ćemo da pazarimo od 00 do 24 sata.

Odlučeno je i da se poveća dozvoljeni broj učesnika kongresa. Do sada je bilo moguće ovakve događaje organizovati za 100 ljudi, a od sada je odobreno da može da ih bude duplo više, tačnije do 200.

Kako je precizirala ministarka Darija Kisić Tepavčević, odlučeno je da će ugostiteljskim objektima biti produženo radno vreme do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom, a kiosci će moći da rade 24 sata.

Odluka o novom radnom vremenu ugostiteljskih objekata važiće od sutra, napomenula je ona.

Bioskopima je takođe produženo radno vreme, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Jedna o bitnijih odluka odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane koju će moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći, a vakcinišu se u narednih sedam dana.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je sinoć da će od Kriznog štaba zatražiti produženje rada ugostiteljskih objekata do jedan sat posle ponoći.

- Najavio sam danas da ću da pišem "sitnu knjigu" Kriznom štabu kako bi se produžilo radno vreme ugostiteljskih objekata do 01.00 sat. Nisam uzeo ni pero u ruke, a malopre sam dobio poziv za sednicu Kriznog štaba koji će se održati sutra u 14 sati u Palati Srbija, u sali Jugoslavija. Sutra ću na sednici Kriznog štaba tražiti da u gradovima koji imaju preko 50 odsto vakcinisanih radno vreme ugostiteljskih objekata bude produženo - naveo je Vesić sinoć.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zz

  Za ovu cicu sa naslovne strane vrata su uvek otvorena.

  2
  1

  Podelite komentar

 • Milica

  Učesnicima kongresa povećan broj sa 100 na 200....aaa kada igra Zvezda onda je dozvoljeno 5000 (svi navijači su uredno vakcinisani).....ko ,koga ovde?!

  8
  4

  Podelite komentar

 • Tooooo

  Udri do zoreeee

  5
  3

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke