• 2

Tržište vakcina se tek zahuktalo: Biće nam potrebne i ubuduće, a 2022. će po profitu nadmašiti 2021.

Za sledeću godinu su najavljene i vakcine Kjurvac i Novavaks, a stručnjaci iz DZ banke navode da bi obim tržišne vrednosti trebalo da poraste na 217 milijardi dolara

  • 2
kovid 19, vakcina, korona

Foto: Freepik

Prema proceni nemačke DZ banke, naredna 2022. godina biće još bolja od ove, kada je reč o tržištu vakcina protiv kovida-19, budući da su zemlje iz celog sveta do sada već investirale silne milijarde novca.

Dalje se procenjuje, na osnovu broja stanovnika u svetu i potrebi za primanje dve doze, da je u 2021. potrebno oko 6,6 milijardi doza vakcina. Takođe se navodi da će sledeće godine biti neophodno čak 10 milijardi.

Eksperti ove banke su u studiji izračunali, na osnovu najava proizvodnje i cene vakcina, da će obim tržišta vakcina u ovoj godini iznositi 93 milijarde dolara. Taj finansijski "kolač" deli se na četiri odobrene vakcine u EU, a to su Fajzer, Moderna, AstraZeneka i Džonson&Džonson, navode iz nemačke banke.

Za sledeću godinu su najavljene i vakcine Kjurvac i Novavaks, a stručnjaci iz DZ banke navode da bi obim tržišne vrednosti trebalo da poraste na 217 milijardi dolara. Očekuje se da će korona biti duže prisutna u našim životima, te da će biti i više potrebe za podupiranje, ili kako kažu "osvežavanje" imuniteta vakcinom.

Video: U Srbiju stigle nove doze kineskih vakcina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    krajnji cilj je da uniste imuni sisitem , pa ce nam uvek trebati koktel vakcina da bi se spasili od sledecih virusa ! Padaju maske ...

  • Alan Ford

    Nikad zivot na zemlji nece bit sto je bio, sve zbog idiota koji misle na svoj profit.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke