• 1
 ≫ 

3 miliona $ za fondaciju i obrazovanje dece: Nordeus ulaže u Srbiju posle vesti o spajanju s Tejk tu

 ≫ 

Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa

  • 1
Nordeus

Foto: Nordeus

Gejming kompanija Nordeus osnovala je fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija. Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

- Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas - rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa.

On je naglasio da svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost u Srbiji.

Nordeus

Foto: Nordeus

- Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima - dodao je Branko Milutinović.

Kompanija Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih 10 godina uložila više od milion dolara, a investicija od 3 miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>