• 5

Mali: Danas je na Vladi novi savetodavni aranžman sa MMF-om, jer nama novac ne treba

"Mi smo već usvojili strategiju konsolidacije i upravljanja javnim preduzećima, ne govorimo više o teškoj fiskalizaciji i teškim merama", dodao je ministar

  • 5
Siniša Mali Siniša Mali / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali, gostovao je jutros na RTS-u gde je rekao kako je "danas na Vladi novi aranžman sa MMF-om, ali savetodavnog karaktera, jer nama ne treba nikakav novac".

- Cilj ovog aranžmana, koji je savetodavnog karaktera, jeste da nastavimo sa strukturnim reformama koje smo započeli - istakao je i dodao da se radi o reformama javnih preduzeća, nastavku reforme poreske uprave, zelenoj agendi. Kaže i da taj aranžman govori o poverenju koje smo izgradili sa MMF-om.

- Mi smo već usvojili strategiju konsolidacije i upravljanja javnim preduzećima, ne govorimo više o teškoj fiskalizaciji i teškim merama - naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, javna preduzeća i privatni sektor treba da budu nosioci napretka privrede. Takođe, Mali kaže da je sada cilj države da se podstakne lična potrošnja, da se povećaju plate i penzije, kao i da se celokupno stimuliše privreda.

Dalje je naveo za RTS da "nikada nismo imali veća ulaganja u puteve i infrastrukturu", kao i da je sada veoma bitno korporativno upravljanje i traženje novih izvora rasta, po ugledu na ceo svet; da se što više, kroz javna preduzeća, utiče na rast privrede i da ona budu nosioci.

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>