• 0

Poslovni ručak se vratio: Odeća je neformalna, naručuju se flaše, a ne čaše, a razgovor je vedriji

Vlasnici restorana navode da im gosti sve više dolaze i da čak troše više nego pre

  • 0
jaja, hrana

Foto: Pixabay

Kako se mere uvedene zbog pandemije ublažavaju, a sve više ljudi vakciniše i vraća u kancelarije, neki restorani primećuju da im sada dolazi i sve više gostiju u vreme ručka.

Ali, ovoga puta stvari stoje malo drugačije. Vlasnici restorana vide sledeće promene: vratio se "poslovni ručak", koji sada traje duže, a na stolovima je više alkoholnih pića. "Poslovna odeća je manje zakopčana", piše CNN Money, a vlasnik grčkog restorana u Njujorku, Kostas Spiliadis, navodi da su krcati - i to na dve lokacije.

Gosti se konačno vraćaju na popodnevni obrok, na otvorenom. Primetno je i da se gosti duže zadržavaju u objektu, ali i da troše više. To sugeriše da oni koji su u proteklom periodu, možda, preskočili odmor - sada imaju više novca za vrhunski obrok.

Spiliadis, koji vodi restoran "Estiatorio Milos", primećuje i ovu razliku: pre ručka, ljudi bi dozirali vino i generalno alkohol. "Popili bi možda jednu čašu vina, a sada vidite kako usred radnog vremena naručuju  flašu".

Trend je posebno izražen na lokaciji Hudson Yards, koju više posećuju mlađi. Spiliadis očekuje da će posao krenuti, kako se sve više ljudi vraća na posao. Samo ga brine to što mora da drži razmaknute stolove, prema korona-merama, pa postoji šansa da ne bude dovoljno mesta.

Ali, u nastojanju da ugosti više ljudi, restoran "Estiatorio Milos" je predstavio uslugu, odnosno ručak "Back to the Office" - koji se sastoji od samo dva jela: to su salata, tatar biftek i lignje, praćeni piletinom ili ribom. Ovaj obrok košta 24 dolara. Tradicionalni "kancelarijski ručak" ima više opcija, košta 38 dolara, i podrazumeva desert.

Isti trend može da potvrdi i Nik Livanos koji zajedno sa porodicom vodi "Livanos Restaurant Group". On dodaje da se ljudi vraćaju na ručak u neke od njegovih lokacija u središtu grada, kao što je Oceana - objekat koji nudi hranu iz mora, a nalazi se u 49. ulici. Ali, i on konstatuje da sastanci izgledaju ležernije.

Nije se vratila stara navika nošenja poslovne odeće, kaže, već zaposleni radije kombinuju lepu košulju sa pantalonama. Livanos dodaje da ga raduje popuštanje nekih mera, kao što je merenje temperature. On je konkretno između stolova postavio pregrade, koje gostima uopšte ne smetaju, štaviše.

Takođe primećuje da su razgovori sada veseliji, kako se sve postepeno vraća u normalu. O tome svedoči i restoran iz Majamija, "Michael's Genuine". Kažu da su se vratili na put na kojem su bili pre pandemije, a sada možda rade čak i više. Napominje da i kod njih ljudi za ručkom troše malo više nego inače, oko 5 odsto više.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke