• 9

Vesić: Danas izlazi inspekcija na gradilište u Bloku 37

Zamenik gradonačelnika rekao je da je njegov utisak da zgrada koja treba da se izgradi isuvuše velika i da je u najmanju ruku neprimereno ”napraviti zgradu tako kako je zamišljeno i sa tim udaljenjima od susednih zgrada

 • 9
Milutina Milankovica, blok 37, buduca zgrada Telenora

Printskrin: Google/maps

Urbanistički projekat po kome je izdata građevinska dozvola za poslovni objekat u Bloku 37 urađen je na osnovu Generalnog urbanistikog plana grada Beograda koji je usvojen 2009. godine, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnoka Beograda, gostujući na jutarnjem programu TV Hepi a povodom protesta građana zbog izgradnja zgrade u bloku 37.

- Razumem zabrinutost građana. Sinoć sam, čim sam video vest o protestu, pribavio podatke o toj lokaciji. Utvrdio sam da je neko 2009. godine dozvolio da se ovde gradi zgrada. To kažem jer sam na društvenim mrežama video razne političke prevarante koji pokušavaju da politizuju ovaj protest a koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja ovakve zgrade - rekao je Vesić.

On je dodao da je ”Grad Beograd 2016. godine usvojio novi Generalni urbanistički plan kojim na ovoj lokaciji nije dozvoljena takva gradnja odnosno manja je spratnost i gabarit objekata pošto su predviđena veća udaljenja od zgrada”.

- Kako zakon nalaže, po usvajanju novog GUP-a svi investitori koji su započeli procese po starom GUP-u imali su 30 dana da završe proceduru. Ova, tada austrijska kompanija, učinila je to šest dana pre isteka roka koristeći mogućnost da radi po GUP-u iz 2009. godine - rekao je Vesić.

Rekao je da je njegov utisak sa je zgrada koja treba da se izgradi isuvuše velika i da je u najmanju ruku neprimereno ”napraviti zgradu tako kako je zamišljeno i sa tim udaljenjima od susednih zgrada”.

Vesić je rekao da je sinoć naložio građevinskoj inspekciji grada Beograda da tokom jutra izađe na teren i utvrdi sve činjenice a posebno primedbe građana da nema table sa informacijama o dozvoli.

- Tražio sam da mi se danas dostave svi spisi ovog predmeta kako bih utvrdio pravo stanje stvari - rekao je Vesić:

- Kada budem dobio izveštaj inspekcije i čitav predmet i kada budem utvrdio šta Grad Beograda može da preuduzme pozvaću građane koji protestuju da im kažem koji su koraci Grada Beograda. Naravno, građane koji žive tu a ne političke prevarante sa tvitera koji su prvo usvojili plan na osnovu koga se ovo gradi a potom se bune što se sada to gradi što su oni dozvolili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Jaksa

  Gde ste ovih dana, planiram nesto da zidam pa da ne pocinjem ako dolazite u moj kraj

  2
  1

  Podelite komentar

 • Gegule

  A ko je isekao drveće koje je raslo pored te parcele?

  5
  0

  Podelite komentar

 • Raša

  Zar inspekcija nema svoju nadležnost? Zar je nepohodno da zamenik naruči inspekcijski nadzor?

  6
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke