• 1

Jovanović: "Srbija se pozicionirala kao zemlja inovacija"

Kancelarija za IT i eUpravu je odmah na početku pandemije uspostavila elektronsku uslugu prijave za PCR testiranje, a potom i za vakcinaciju na Portalu eUprava

  • 1
Prof. dr Mihailo Jovanović

Foto: ite.gov.rs/Stefan Andrić

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, prof. dr Mihailo Jovanović, dobitnik je NALED-ovog godišnjeg specijalnog priznanja za izuzetan doprinos modernizaciji javne administracije u Srbiji, podseća ta organizacija.

To je značajno uticalo na unapređenje efikasnosti procedura koje građani i privreda imaju pred državom. Razvoj digitalnog sistema za vakcinaciju prepoznat je kao primer najbolje prakse u imunizaciji stanovništva i našu zemlju svrstao među vodeće u svetu kada je reč o primeni digitalnih alata.

Naime, Kancelarija za IT i eUpravu je odmah na početku pandemije uspostavila elektronsku uslugu prijave za PCR testiranje, a potom i za vakcinaciju na Portalu eUprava.

- Iz ugla digitalizacije, vrlo je bitno što smo u protekle tri i po godine uspostavili potrebnu infrastrukturu i razvili brojne elektronske usluge, radeći na transformaciji javne uprave u efikasan servis građana i privrede. Zahvaljujući tome smo u ključnim momentima praktično preko noći implementirali nove platforme i elektronske usluge - rekao je Jovanović  za Cord magazine.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu je dodao da je uspostavljanje inovativnih rešenja i elektronskih usluga imalo za cilj postizanje optimalne koordinacije sistema zdravstvene zaštite, prosvete i ostalih ključnih sistema u uslovima pandemije, pri čemu je u fokusu bila pravovremena i tačna informisanost građana.

- Time se Srbija pozicionirala kao jedna od pet zemalja u svetu sa najvećim brojem inovacija tokom kovid-19 krize - istakao je ugledni profesor.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke