• 1
 ≫ 

Jovanović: "Srbija se pozicionirala kao zemlja inovacija"

 ≫ 

Kancelarija za IT i eUpravu je odmah na početku pandemije uspostavila elektronsku uslugu prijave za PCR testiranje, a potom i za vakcinaciju na Portalu eUprava

  • 1
Prof. dr Mihailo Jovanović

Foto: ite.gov.rs/Stefan Andrić

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, prof. dr Mihailo Jovanović, dobitnik je NALED-ovog godišnjeg specijalnog priznanja za izuzetan doprinos modernizaciji javne administracije u Srbiji, podseća ta organizacija.

To je značajno uticalo na unapređenje efikasnosti procedura koje građani i privreda imaju pred državom. Razvoj digitalnog sistema za vakcinaciju prepoznat je kao primer najbolje prakse u imunizaciji stanovništva i našu zemlju svrstao među vodeće u svetu kada je reč o primeni digitalnih alata.

Naime, Kancelarija za IT i eUpravu je odmah na početku pandemije uspostavila elektronsku uslugu prijave za PCR testiranje, a potom i za vakcinaciju na Portalu eUprava.

- Iz ugla digitalizacije, vrlo je bitno što smo u protekle tri i po godine uspostavili potrebnu infrastrukturu i razvili brojne elektronske usluge, radeći na transformaciji javne uprave u efikasan servis građana i privrede. Zahvaljujući tome smo u ključnim momentima praktično preko noći implementirali nove platforme i elektronske usluge - rekao je Jovanović  za Cord magazine.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu je dodao da je uspostavljanje inovativnih rešenja i elektronskih usluga imalo za cilj postizanje optimalne koordinacije sistema zdravstvene zaštite, prosvete i ostalih ključnih sistema u uslovima pandemije, pri čemu je u fokusu bila pravovremena i tačna informisanost građana.

- Time se Srbija pozicionirala kao jedna od pet zemalja u svetu sa najvećim brojem inovacija tokom kovid-19 krize - istakao je ugledni profesor.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>