• 0

Nastavak proizvodnje Fijata 500L opet prolongiran: Kada se radnici iz Kragujevca vraćaju na posao?

U naredne dve sedmice očekuje se i da druga grupa radnika FCA u Kragujevcu, posle dobrovoljnog prijavljivanja, otputuje na jednogodišnji rad u slovačku fabriku automobila

  • 0
Fiat 500L Foto: Fiat

Nastavak proizvodnje vozila 500L u fabrici "Fijat Krajsler Automobili Srbija", koji je bio predviđen za ovu sedmicu, odložen je za 14. jun, rečeno je iz Samostalnog sindikata te fabrike.

Proizvodni radnici poslati su na plaćeno odsustvo 28. maja i trebalo je da se na posao vrate u utorak, 8. juna. Prema navodima u sindikatu, za "plave kragne" je u maju je bilo svega pet, šest radnih dana.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA, Saša Đorđević, izjavio je da od direktora kompanije u Kragujevcu nije informisan o razlozima za prolongiranje nastavka proizvodnje za 14. jun.

Prema njegovim rečima, u naredne dve sedmice očekuje se i da druga grupa radnika FCA u Kragujevcu, posle dobrovoljnog prijavljivanja, otputuje na jednogodišnji rad u slovačku fabriku automobila.

Đorđević je rekao da Sindikat nema podatak od menadžmenta koliko će radnika uskoro otići u Slovačku.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>