• 4

U Fijatu rade iduće sedmice, u avgustu kolektivni odmor: "Niko nam ništa ne govori o novom modelu"

"Posle odmora nemamo ništa zvanično o planu proizvodnje"

  • 4
fijat 500 l

Foto: Pixabay

Radnici kragujevačkog Fijata trebalo bi naredne nedelje da nastave proizvodnju fijata 500 L, kaže predsednik sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić i dodaje da još nisu obavešteni o planu proizvodnje posle kolektivnog odmora u avgustu.

Stanić je dodao da će naredne nedelje imati četiri radna dana i podsetio da su prošle sedmice radili samo nekoliko dana.

"Možda ćemo imati nekoliko radnih dana u julu, a potom radnici idu na kolektivni odmor u avgustu. Posle odmora nemamo ništa zvanično o planu proizvodnje. Ništa nam nije precizno rečeno", rekao je Stanić.

Naveo je da su prošle godine imali 58 radnih dana za celu godinu, dok će ove godine biti i manje od toga. Stanić je rekao da prošle godine nije bilo ni pet dana mesečno proizvodnje, a da je logično da ove godine bude još manje.

"Na početku godine bude malo više proizvodnje, a onda se proredi", dodao je on.

Kako kaže, prodaja automobila opada svake godine, a kako opada prodaja, smanjuje se i proizvodnja. Stanić je naveo da radnici nemaju nikakvu zvaničnu informaciju ni o evetulanom početku proizvodnje hibridnog modela.

Kaže da do sada plata nijednom nije kasnila, da se dešavalo da čitav mesec radnici ne odu u fabriku, a prime plate, ali i da strahuju da se fabrika ne zatvori. Dodaje da su dve grupe radnika od po 10 ljudi otišle na jednogodišnji rad u fabriku u Slovačkoj.

Video: Ovo su najveće štediše od automobila

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    11. jun 2021 | 00:04

    OD CEGA ZUVE OVI RADNICI KAD NERADE NISTA??!!?!

  • Vuckofijat

    13. jun 2021 | 07:29

    Nije samo Fijat svaka nam je takva fabrika koju on otvori. U koreansku fabriku nesmete u VC kod nemaca nemate ugovor ili vam produzavaju svaki mesec kinezi nam zagadise drzavu Geox u Vranju pred zatvaranje i svaka ima po neku falinku kao i svaki nas politicar u vladi. Ovo su teska zla i najgora zla u istoriji Srpstva koja vode ovu drzavu, ako ih se ne resimo resice se oni nas.

  • Kostadin

    11. jun 2021 | 10:14

    Kakva je to fabrika koja radi godišnje 72 dana. Sramota što svi građani Srbije plaćaju radnike Zastave preko 60 godina. Sirotinja i radnici su plaćaju radnoke zastave u komunizmu da parve škart i da kradu a sada da ne rade 10 meseci godišnje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>