• 0

Direktori podneli ostavke, kompanija tone, a svi se kunu u budućnost e-vozila

Akcije kompanije nastavljaju da padaju

  • 0
Električni automobili Foto: Freepik/Fortrade

Američka kompanija Lordstaun Motors saopštila je da su njen osnivač i generalni direktor Stiv Berns i glavni finansijski direktor Hulio Rodrigez podneli ostavke, samo par dana nakon što je firma za proizvodnju električnih kamioneta upozorila da možda neće imati dovoljno novca za poslovanje tokom 2022.

U saopštenju se dodaje da je vodeća nezavisna direktorka u kompaniji Angela Strand imenovana za izvršnu predsednicu i da će nadgledati proces tranzicije dok ne bude doneta odluka o postavljanju stalnog generalnog direktora, prenosi Rojters.

Lordstaun je takođe imenovao Beki Ruf, koja je ranije bila privremeni finansijski direktor u brojnim kompanijama, uključuć Istman Kodak i Hadsons Bej, za privremenog šefa finansija, a odluka stupa na snagu odmah.

Nakon što je prošle nedelje objavila upozorenje o tmurnim poslovnim izgledima, kompanija je delimično ublažila zabrinutost navodeći da je u pregovorima sa više stranaka o prikupljanju finansijskih sredstava.

Akcije kompanije su pale za oko 9 posto na 10,40 dolara na današnjem trgovanju pre zvaničnog otvaranja Volstrita nakon obaveštenja o ostavkama.

Video: Otkrivamo na šta Jokić troši svoje milione: U štali ima bogatstvo, a za zver u garaži je dao mnogo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>