Komentari

 • sara

  Mi otvaramo rudnik za eksploataciju rude, a ne fabriku baterija kao Slovenci koji uvoze gotovu sirovinu litijum.

  16
  2

  Podelite komentar

 • Mihajlo

  Koliko smo mi jadni kada radimo za Kineze, najjeftiniju radnu snagu na svetu.

  12
  7

  Podelite komentar

  • Dača

   @Mihajlo

   Pa ceo svet radi za kineze, Kina je postala globalna ekonomska sila br 1

   1
   0

   Podelite komentar

 • slika

  kakve veze ima lager sa batrijom

  13
  1

  Podelite komentar

 • R9

  Ako sam dobro procitao u jadaritu ima 1,5 ٪ litijuma. Sto ce reci da za tonu ipo litijuma treba da iskopamo i onda hemijski obradimo 100 tona rude... Koliko se to uopste samo po sebi isplati? Na stranu to sto tu nece moci niko da zivi narednih 1000 godina, al sta nas briga... A posto je kod nas uslov za proizvodnju baterija ,da mi i kopamo rudu, onda mislim da je bolje da to rade Slovenci... Neka.

  15
  7

  Podelite komentar

  • Zlatko

   @R9

   A mi ćemo da kopamo dijamante jel' da? Znaš li šta se to drugo proizvodi u tom kraju i koliko ima napuštene zemlje u Srbiji?

   2
   1

   Podelite komentar

 • Aleksandar Lukic

  Naslov je tendenciozan i zvuči senzacionalistički, što vam ne priliči. Kao što su već naveli ostali u komentarima, poredite proizvodnju baterija sa iskopavanjem rude jadarita, što su dve potpuno različite stvari. Niko nema ništa protiv fabrike baterija, a ako autor teksta nije informisan o tome kako izgleda iskopavanje jadarita, proces dobijanja litijuma i šta su sve nus pojave, neka se raspita, puno je informacija o tome, što na internetu što u literaturi.

  16
  4

  Podelite komentar

 • doberman

  paradox, Kitajci su istovremeno najveći izvoznici čelika u zemlje trećeg sveta i najveći uvoznici čelika za svoje potrebe, tehnologija kasnog gvozdenog doba, beznadežni su.

  0
  3

  Podelite komentar

 • Dođu juče

  Šta vi poredite?!Pogon za pravljenje baterija i rudnik,prljavu tehnologiju???Pa zar nas nisu dovoljno koristili ti isti Slovenci i Hrvati dok sno ziveli u Jugoslaviji pa se isto tako kod nas rmbalo i radilo sve prljalo,tedka industrija dok su oni pakovali nase sirovine i stavljali svoju etiketu pa prosavali gotov proizvod kao svoj.Pa čak su i srpsko voće pakovali i prodavali cuveni Fruktalov sok.Nema u Sliveniji šljive,breskve,kajsije,kruske i jabuke ni za jelo a ne za sokove....mani me Kineza i ovakve navlakuše,neka kopaju malo po slovenackim sumama i nek traže tamo rude pa onda neka se dogovaraju sa Rio Tintom ili drugim proizvodačima rude ili baterija....

  13
  7

  Podelite komentar

 • 💯jko™

  Ama šta nas briga za glupe Slovence mi nećemo ništa da proizvodimo jer smo bogata zemlja i brinemo samo o ekologiji. Pogledajte samo koliko brinemo i o našim divnim rekama po kojima se od đubreta ne vidi voda. Nećemo rudnike, nećemo poljoprivredu, nemamo industriju jer je i ona zagađivač, sve znamo šta nećemo a niko ne zna šta hoće. Zapravo znamo da hoćemo bolji život ali kako doći do toga nas nije briga, to je briga države.

  33
  9

  Podelite komentar

 • Boo

  proizvode litijumske baterije,a ne iskopavaju litijum ko što hoce kod nas!

  25
  11

  Podelite komentar

  • Realno

   @Boo

   Upravo sam isto hteo reći. Velika je razlika.

   5
   2

   Podelite komentar

 • Noki

  Neka ih, ionako slovenci ne odlučuju ni o čemu u svojoj "deželi".Ne trebaju nam fabrike-trovači čiji profit ne ostaje u Srbiji, već ko zna kome.

  14
  11

  Podelite komentar

  • Zoki

   @Noki

   Što volim vas pametne, nećemo ništa ali hoćemo jedno tri hiljade evra da nam država da plate a mi da samo da uživamo a i tad vam nešto ne bi valjalo..

   1
   1

   Podelite komentar