• 2

Dobre vesti za ugostitelje i vlasnike prodavnica: Neograničen rad na otvorenom, dozvoljena i muzika

Prethodna sednica Kriznog štaba održana je 31. maja

  • 2
Krizni štab

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dogovoren novi paket popuštanja mera, a neka od njih se odnose i na rad ugostiteljskih i maloprodajnih objekata. 

Svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom radno vreme je produženo do 1 sat iza ponoći, a u njima može da bude i muzike. Otvoreni deo ugostiteljskih objekata ima neograničeno radno vreme.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković naveo je posle sednice da je preporuka Kriznog štaba za još jednom vrstom relaksacija mera, odnosno jednog dela.

- Imamo 5 glavnih aktivnosti koje ćemo nastojati da sprovedemo u delo. Sve prodavnice, maloprodajne radnje mogu da rade u redovnom radnom vremenu, nema više ograničenja ovih objekata do 22 sata. U potpunosti, naravno, sa svim protivepidemijskim merama - naveo je on.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera - da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 1 sat, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    14. jun 2021 | 18:36

    Koja muzika?Opet nedefinisano a sa splavova tresti ziva muzika, gostuju pevaci, slave se rodjendani....

  • marjan

    15. jun 2021 | 07:15

    Hahaha cuj neograniceno.Strasno znaci nek cepaju kafane na otvorenom i muzikom non stop u krug bez stajanja a ljudi koji zive pored kafana neka uzivaju sta ima da spavaju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>