• 0

Biznis na štiklama: "Žensko preduzetništvo izuzetno važno, treba ga afirmisati"

Žene danas nisu samo majke, supruge, domaćice. One se nalaze na rukovodećim pozicijama, odlučujućim mestima, poručila je ministarka

  • 0
Biznis na štiklama

Foto: Grad Novi Sad

Ministarka privrede Anđelka Atanasković otvorila je danas konferenciju "Biznis na štiklama" u Novom Sadu i poručila da je žensko preduzetništvo izuzetno važno i da ga treba dalje afirmisati.

"Žene danas nisu samo majke, supruge, domaćice. One se nalaze na rukovodećim pozicijama, odlučujućim mestima, na čelu fabrika, u parlamentu i izvršnoj vlasti. Ministarstvo privrede prepoznalo je kapacitet ženskog preduzetništva. Kako bismo pomogli damama da započnu svoj biznis i otisnu se u preuzetničke vode, po prvi put sprovodimo program koji je namenjen upravo njima", rekla je ministarka, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Reč je o programu za podršku ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, dodala je ona.

Objasnila je da je za ovaj program izdvojeno 100 miliona dinara i da se dobijaju bespovratna sredstva u iznosu od 35 do 45 odsto, dok je ostalo povoljan kredita Fonda za razvoj. Atanasković je navela da pored ovog programa, dame mogu da apliciraju i za druge programe, koji su na raspolaganju svim građanima koji ispunjavaju uslove, bez obzira kog su pola.

"Ove godine je izdvojeno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima", rekla je ona.

Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini ministarstvo je obezbedilo 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstva, za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, i za početnike u poslovanju 150 miliona dinara, rekla je ministarka.

Atanasković je podvukla da je Srbija zemlja bogata obrazovanim, uspešnim, ambicioznim ženama. Ona je zaključila da će država nastaviti da pruža podršku ženama da rade i svojim znanjem doprinesu boljoj budućnosti naše zemlje.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>