• 2

Država umesto Srbijagasa garantuje za kredite: Gasifikacija do 170 miliona evra

Drzava garantuje kredite za gasifikaciju do 169 miliona evra

  • 2
gasovod

Foto: Pixabay

Država Srbija dala je garancije za tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu do 169 miliona evra koje će Srbijagas iskoristiti za gasifikaciju tri okruga i izgradnju tri razvodna gasovoda, navodi se u zakonima objavljenim u Službenom glasniku.

Državne garancije date su za ugovore o dva kredita OTP banke Srbije i jedan Banke Inteza AD Beograd, čiji korisnik će biti JP Srbijagas, i tako se obavezala da će ona isplaćivati kredite u slučaju da ovo javno preduzeće to ne učini.

Kredit radi gasifikacije Kolubarskog okruga i izgradnje razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica je na dinarski iznos u vrednosti ne većoj od 75 miliona evra.

Ugovor sa Bankom Inteza zaključen je 10. maja, a kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža koja iznosi 1,85 procenata na godišnjem nivou

Ugovor o kreditu sa OTP bankom Srbija u iznosu do 66 miliona evra Srbijagas je potpisao 11. maja a taj iznos biće iskorišćen za gasifikacije Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Paraćin-Boljevac-Rgotina-Negotin-Prahovo.

Kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža od 1,78 procenata godišnje.

Državna garancija data je OTP banci Srbija i za izmirenje obaveza JP Srbijagas po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Leskovac - Vranje čija je vrednost do 28 miliona evra, prenosi Tanjug.

Ugovor je sačinjen 11. maja a kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža 1,78 procenata godišnje.

Video: Trči, Bajatoviću! Vučić naredio da direktor Srbija Gasa dotrči da bi ga preslišao oko cene gasovoda

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke