• 1

Drugi avion ToMontenegra ostaje bez motora zbog duga Montenegro erlajnsa

Kompanija Gecas, koja je iznajmljivala jedan od motora Montenegro Erlajnsu je najavila i pokrenula postupak skidanja motora

  • 1
Logo crnogorske avio-kompanije ToMontenegro

Printskrin: Youtube/Vlada Crne Gore

Od dva aviona u vlasništvu ToMontenegra, drugi će ostati bez motora zbog duga Montenegro Erlajnsa (MA) jer je kompanija Gecas, koja ga je iznajmljivala, već pokrenula postupak njegovog skidanja, rekli su za "Vijesti" iz nove crnogorske avio-kompanije.

Navelu su da oni neće platiti dug bivšeg državnog avio-prevoznika jer nemaju pravni osnov da to učine.

Montenegro Erajns je, navodi list, još pre tri godine sklopio ugovor u unajmljivanju ovog motora za oko 2.300 dolara dnevno, a zakup je prestao da plaća početkom decembra prošle godine, odnosno mesec pre nego što su obustavili rad.

Kompanija Gecas, koja je iznajmljivala jedan od motora Montenegro Erlajnsu je najavila i pokrenula postupak skidanja motora iz aviona zbog neizmirenog duga od oko 290.000 evra. Motor je u vlasništvu pomenute kompanije, tako da izvršitelji nisu bili involvirani, dodali su iz službe za odnose sa javnošću ToMontenegra.

Objasnili su da je sporni motor još u avionu, ali da se on ne koristi jer je u postupku vraćanja u saobraćaj i uskoro će biti skinut radi zamene drugim motorom, piše podgorički dnevni list.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    19. jun 2021 | 20:47

    Da li su platili dug Kontroli letenja Srbije od 8 miliona evra ili se i dalje šlepaju na račun Srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>