• 14

Počnite da tražite napuštene kuće, konkurs za podelu u Srbiji je za nekoliko dana

Postoji veliko interesovanje za dodelu praznih kuća

 • 14
Srpsko selo, Srbija

Foto: Shutterstock

Realno je očekivati da će javni konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama biti raspisan na Vidovdan, 28. juna, najavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Кuće sa okućnicom do 30 ari, nudiće se u rubnim, pograničnim i brdsko-planinskim selima koja predstavljaju "demografske crne tačke" Srbije, rekao je za naš portal Milan Кrkobabić, ministar za brigu o selu

On je rekao da očekuje da će prethodno Vlada Srbije usvojiti taj program, koji prema njegovim rečima nosi mnogo lepe simbolike.

"Znamo šta je sledilo posle Vidovdana i Kosovskog boja 1389. a mi sada krećemo u suprotnom smeru. Hajde da vidimo da više ne praznimo kuće i da nam ljudi sa Kosova i Metohije, iz južne Srbije, Medveđe, Crne Trave ne beže za Beograd nego da put bude u obrnutom smeru", rekao je Krkobabić za TV Pink.

Objasnio je da su za ostanak na selu osnovni uslovi zarada, odnosno siguran posao i krov nad glavom, saopštilo je Ministarstvo za brigu o deci.

"Država Srbija prvi put jasno kaže: imaš pravo da dobiješ milion i 200.000 za otkup seoske kuće sa okućnicom i ne duguješ nikom ništa, osim što imaš obavezu prema državi da ostaneš tamo da živiš", naveo je Krkobabić.

Istakao je da postoji veliko interesovanje za dodelu praznih kuća, kojih prema nekim procenama u Srbiji ima oko 200.000.

Naglasio je da je na mladima do 45 godina da se interesuju ima li slobodnih kuća, gde se nalaze i da li su njihovi vlasnici spremni da ih prodaju a na lokalnim samoupravama da procene vrednost praznih kuća na svojoj teritoriji.

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Losmi

  To bi trebalo podeliti porodicama sa teškim imovinskim stanjem,koje žive u trošnim kućama ili kao podstanari.

  4
  0

  Podelite komentar

 • Cika Velja

  Uh...lepa slika na pocetku teksta! Jest da sam Lala i perferiram ravnicu...ali je mlogo lepo!!!

  9
  1

  Podelite komentar

 • V8

  Neće niko drnda vunu džabe..

  8
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke