• 0

Softverski guru Džon Mekafi pronađen mrtav

Trebalo je da bude isporučen vlastima SAD

  • 0
John McAfee

Foto: Tanjug/AP

Softverski guru Džon Mekafi pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji. Njegovo telo je pronađeno posle odluke španskog suda da se izruči Americi. 

Ukoliko imate računar, sigurno ste čuli za McAfee, a to je anti-virus koji vam omogućava sigurno surfovanje internetom. Međutim, Džon je već nekoliko puta dolazio na naslovne strane američkih medija svojim ponašanjem a prošle godine je i uhapšen u Španiji zbog utaje poreza.

Mekafi je trebalo da bude izručen Sjedinjenim Državama, a presuda se očekivala ovih dana od španskih sudova. Pisalo se da, ukoliko bude izručen, 76-godišnjak će se suočiti sa sudom zbog optužbi za utaju poreza između 2014. i 2018. godine, za koje je predviđena zatvorska kazna do 30 godina.

Čuvari i zatvorsko medicinsko osoblje intervenisali su i pokušali reanimaciju, ali bezuspešno, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Inspektori su poslati u zatvor kako bi istražili uzrok smrti, ali "sve ukazuje da bi to moglo biti samoubistvo", dodalo je ministarstvo.

- Nemam ništa. Ipak, ne žalim ni za čim - rekao je on i dodao: "SAD veruju da sam sakrio kripto. Voleo bih da jesam, ali to se raspodelilo u mnogim rukama tima, a moja preostala imovina je zaplenjena. Moji prijatelji su isparili zbog straha od povezivanja sa mnom - glasio je njegov poslednji tvit.

Video: Game Over: Ko je Melinda Gejts

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>