• 14

Scena kao iz devedesetih na Novom Beogradu: Drska krađa benzina u prometnoj ulici

"Bio sam zbunjen jer sam pre polaska sipao benzin. Kada sam shvatio da se kazaljka ne diže, dovezao sam se do prve pumpe i tamo sam imao šta da vidim", priča naš sagovornik

  • 14
Krađa goriva, gorivo

Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Scena koja podseća na devedesete nažalost se opet ponovila - jednom sugrađaninu su lopovi drsko izvukli gorivo iz rezervoara na Novom Beogradu. Koliko su bili bez savesti govori i činjenica da se sve dogodilo u prometnoj ulici na osvetljenom parkingu.

Cena goriva istina, raste gotovo svakodnevno u Srbiji, pa je za pun rezervoar potrebno izdvojiti između 320 i 350 dinara više nego pre dva meseca, o čemu je Telegraf Biznis već pisao.  

Da li je to lopove iz ovog slučaja navelo na ovaj bezobrazluk ostaje nepoznanica, ali je i te kako upozorenje za ostale sugrađane koji ostavljaju svoje četvorotočkaše na ulici.

Naš sagovornik ističe da se sve dogodilo za manje od dva sata, između 20 i 22 sata,  a automobil je bio uredno parkiran u frekventnom delu, u Bulevaru Zorana Đinđića, i to sa strane gde je ulica.

- Tek kada sam se isparkirao i krenuo ka kući video sam da mi je kazaljka za rezervu gotovo "zakucala". Bio sam zbunjen jer sam pre polaska sipao benzin za 2.000 dinara, tako da mi je kazaljka bila negde na trećem podeoku od zone rezerve. Kada sam shvatio da se kazaljka ne diže (dešava se da padne ako je vozilo na uzbrdici, a bio sam u jednom momentu), dovezao sam se do prve pumpe i tamo sam imao šta da vidim. Čepa od rezervoara nije bilo i tad je bilo jasno šta se desilo - kaže B.M, naš sagovornik kome se ova neprijatna situacija dogodila.

Čep

Ovako izgleda čep koji će vam pružiti sigurniju zaštitu/Foto: Telegraf.rs

Kako nam je ispričao, već sutradan je kupio sigurniji čep, sa bravom, što savetuje drugim vozačima kako bi bolje zaštitli svoje vozilo:

- Nadam da mi se slična neprijatnost neće ponoviti - ističe on.

Podsećamo, na Novom Beogradu su prethodnih meseci zabeležene već krađe benzina iz rezervoara kola. Ranije, najčešće su na meti lopova bili automobili marke "punto".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su za Telegraf.rs ranije su takođe aveli da su tokom 2020. godine na području Beograda podnete 102 krivične prijave zbog krađe benzina iz rezervoara automobila.

Da li je vama nekad ukraden benzin iz rezervoara ili znate nekog kome jeste?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    Meni i felne skinuli

  • Gavrilo

    Kradu gorivo na NBG jos odavno, meni su licno izvukli gorivo cetiri puta u ul Milutina Milankovica tu odmah pored pruge, parking, dan izmedju 09h i 17h kradu. Kolegama takodje. Policiju bas briga za sve to.

  • Hehe

    Kakav crni novi cep za gorivo, kad ga i nemam na autu.😀

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke