• 0

Ukida se zabrana davanja otkaza zaposlenima: Italijani strepe od na desetine hiljada otpuštanja

Na zahtev stranaka koje čine koalicionu vladu, premijer Mario Dragi će o tome danas razgovarati sa predstavnicima raznih radničkih sindikata

  • 0
rim, italija Foto: Pixabay

Vlada premijera Italije, Marija Dragija, odlučila je, uprkos protestima radnika i sindikata, da sa 1. julom ukine meru zabrane otkaza zaposlenima, koja je bila uvedena zbog ekonomske krize uzrokovane pandemijom kovida-19, izveštava agencija Ansa.

Odluka se ne odnosi na tekstilnu i industriju mode, koje su prema proceni vlade, najteže pogođene krizom. Za ostale zaposlene koji dobiju otkaze, vladina mera predviđa tri meseca pomoći u vidu pune ili 80 odsto plate, za šta je izdvojila oko četiri milijarde evra.

Na zahtev stranaka koje čine koalicionu vladu, premijer Mario Dragi će o tome danas razgovarati sa predstavnicima raznih radničkih sindikata. Ishod susreta nije izvestan, jer su sindikati protiv parcijalnih mera i tražili su da odluka o zabrani otkaza ostane na snazi najmanje do oktobra, jer postoji veoma opravdana bojazan da će ukidanje mere pratiti na desetine hiljada otpuštanja.

Video: Vesić: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>