• 0

Biznismen bi da njegova banka prihvata bitkoin: Ipak, država stavlja veto na kripto novac

Kriptovalute nisu legalno sredstvo plaćanja i ne tretiraju se kao valute u aktulenom regulatornom okviru zemlje, rekao je ministar finansija Meksika

  • 0
Meksiko bitkoin Foto: Shutterstock

Jedan deo sveta "poludeo" je za kriptovalutama, naročito za bitkoinom, ali se drugima ova forma novca - digitalna i rizična, baš i ne dopada.

El Salvador je nedavno uvrstio bitkoin kao svoju drugu valutu, ali Meksiko nema tu nameru, štaviše. Ova zemlja je odlučila da zabrani kripto novac u svom finansijskom sistemu i ta odluka neće biti promenjena u bliskoj budućnosti, saopštio je ministar finansija, Arturo Herera.

- Kriptovalute nisu legalno sredstvo plaćanja i ne tretiraju se kao valute u aktulenom regulatornom okviru zemlje - rekao je Herera na sednici Radne grupe za finansijske akcije, globalnog tela za sprečavanje pranja novca, a objavljeno je na portalu KoinDesk.

Njegova poruka dolazi neposredno nakon što je meksički milijarder Rikardo Salinas Plego, inače istaknuti zagovornik bitkoina, rekao da radi na tome da Acteka Banka postane prva u Meksiku koja će prihvatati najpopularniju kriptovalutu. Salinas je predsednik Grupe Salinas, koja je matična kompanija pomenute banke.

Komentari ministra finansija Meksika nisu bili eksplicitno vezani za Salinasovu izjavu, ali su, ipak, stigli u roku od nekoliko sati nakon objave ovog biznismena o prihvatanju virtuelnog novca, napominje KoinDesk. Herera je dodao da će njegovo ministarstvo objaviti detaljno saopštenje o stavu vlade po ovom pitanju.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>