• 0

Oporavak na pomolu: Gigant naručio nezapamćeni broj aviona u poslednjih 10 godina

Kataloška cena za 270 letelica iznosi oko 35 milijardi dolara, ali bi američka kompanija trebalo da plati upola manji iznos

  • 0
Putnici u avionu

Foto: Shutterstock

Američka avio-kompanija Junajted Erlajns objavila je nabavku 270 aviona, što je najveća kupovina aviona u istoriji kompanije i najveća narudžbina bilo kog vazdušnog prevoznika u poslednjih 10-ak godina.

Kataloška cena za 270 aviona iznosi oko 35 milijardi dolara, javlja TV stanica CNN. Ipak, avio-kompanije obično plaćaju nižu cenu od kataloške, a pogotovo sada kada još uvek nije dobro vreme za prodavce aviona, tako da će ova nabavka verovatno koštati Junajted znatno ispod polovine kataloške cene.

Prema izveštaju CNN-a, gigant će dobiti značajan popust za 200 Boingovih aviona tipa 737 MAX, koji čine glavninu porudžbine, a ostatak se odnosi na nabavku 70 aviona od Erbasa, tipa A321neo. Ova kupovina je još jedan znak da avio-kompanije smatraju kako je oporavak od pandemije sve izvesniji.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke