• 2
 ≫ 

Šta tačno donosi sporazum o romingu: Od sutra u Grčkoj niže cene telefoniranja, evo koliko iznose

 ≫ 

Memorandum o romingu donosi cene u Grčkoj od sutra niže od 50 do 99 odsto

  • 2
Žena, mobilni telefon, laptop, plaža

Foto: Shutterstock

Sniženjem cena roming tarifa u Republici Grčkoj, počev od 1. jula ove godine, postignute su značajne ekonomske olakšice za srpske građane koji će boraviti u toj zemlji u narednom periodu, bilo turistički, bilo poslovno.

- Primenom Memoranduma o razumevanju između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva za digitalnu upravu Grčke

o smanjenju međunarodnih tarifa za roming, postignut je uspeh srpske strane i izražena visoka spremnost srpskih operatora da pripreme ponude sa znatno nižim tarifama, pogotovo imajući u vidu kratki vremenski period od potpisivanja Memoranduma - rekla je Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Ona je podsetila da je Memorandum koji je potpisan u maju ove godine podrazumeva podsticanje mobilnih operatora da zaključuju bilateralne

sporazume kojima će omogućiti niže cene roming tarifa.

- Кako bi cene u romingu u Grčkoj bile kao u nacionalnom saobraćaju očekujemo da i grčki operatori izađu sa nižim veleprodajnim tarifama za usluge koje pružaju. Međutim, zahvaljujući srpskim operatorima već sada su cene rominga za na naše građane značajano snižene, i to od 50 do 90 odsto za dolazne i odlazne pozive, od 48 do 83 odsto za poruke i čak do 99,89 odsto za prenos podataka - navela je ministarka Matić.

U nastavku je tabela prikaza aktuelnih cena roming tarifa i cena koje će biti u primeni počev od 1. jula 2021.

Video: Grčka zainteresovana da otvori granicu za građane Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>