• 0

Philip Morris International sklopio sporazum o preuzimanju Fertin Pharme

Kompanija i njeni zaposleni donose veliko naučno iskustvo i znanje u razvoju inovativnih proizvoda, koji obezbeđuju natprosečan rast u novim i postojećim oblastima poslovanja

  • 0
Philip Moris, Filip moris

Foto: Filip Moris

Kompanija Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE: PM) sklopila je sporazum o preuzimanju kompanije Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma), jedne od vodećih kompanija za razvoj i proizvodnju inovativnih farmaceutskih i proizvoda za zaštitu zdravlja na bazi oralne i intraoralne primene, po ceni od 5,1 milijarde danskih kruna (oko 820 miliona dolara).

- Kupovina Fertin Pharme će predstavljati značajan korak na našem putu ka budućnosti bez duvanskog dima jer će unaprediti naš asortiman proizvoda bez duvanskog dima, posebno onih za savremenu oralnu upotrebu, kao i ubrzati naš napredak u oblasti proizvoda bez nikotina - izjavio je generalni direktor Jacek Olčak.

-  I PMI i Fertin su posvećeni nauci i inovacijama za potrošače u cilju boljeg kvaliteta života i meni je izuzetno drago što smo postigli ovaj dogovor. Raznolik tehnološki asortiman Fertin Pharme, raznovrsno poslovanje koje se konstantno širi i ekspertiza svetske klase će obogatiti naše kanale i kapacitete za inovacije, obezbeđujući brzu i fleksibilnu ponudu proizvoda za oralnu upotrebu koja podržava naše ciljeve da do 2025. godine preko 50% neto prihoda ostvarujemo od proizvoda bez duvanskog dima i najmanje milijardu dolara od proizvoda bez nikotina“

Fertin Pharma je privatna firma sa preko 850 zaposlenih koja posluje u Danskoj, Kanadi i Indiji. Jedna je od vodećih organizacija ugovorne proizvodnje i razvoja (CDMO), specijalizovana za istraživanje, razvoj i proizvodnju žvakaćih guma, praškova, tableta na rastvaranje i drugih čvrstih oralnih proizvoda koji sadrže aktivne sastojke, uključujući nikotin, i u toj oblasti predstavlja jednog od vodećih proizvođača rešenja u oblasti terapije zamene nikotina. Kompanija i njeni zaposleni donose veliko naučno iskustvo i znanje u razvoju inovativnih proizvoda, koji obezbeđuju natprosečan rast u novim i postojećim oblastima poslovanja. Fertin Pharma je u 2020. godini ostvarila neto prihod od 1,1 milijarde danskih kruna (oko 160 miliona dolara).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>