• 1

Hrvatski premijer o korona krizi: "Koštala nas je 4,5 milijarde evra, to ćemo na kraju svi platiti"

Dodaje da u "nekim kulturama i zemljama pomalo postaje neprijatno onome ko se nije vakcinisao u odnosu na kolektiv u kojem, recimo, radi, a tamo je vakcinisano 85 odsto"

  • 1
Hrvatska izbori, Andrej Plenkovic

Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Predsednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković, jutros se u emisiji "A sada vlada" dotakao teme finansijske krize koju je izazvao kovid-19 i tom prilikom rekao da je "korona Hrvatsku koštala 34 milijarde kuna (oko 4,5 milijarde evra) i da će tu štetu na kraju svi platiti".

Novinarka ga je, potom, upitala da li će poslodavci biti uslovljavani vakcinacijom, zarad dobijanja potpore u korona krizi, a hrvatski premijer je rekao da "pre svega poštuje izbor svakog čoveka".

Ipak, kaže da je ovaj problem koji nas je sve zadesio, širom sveta, globalni, preneo je Index.hr.

- Kako ćemo ga rešiti? Pokušajmo se staviti u onu jedinu, istinsku funkciju u kojoj smo svi isti, a to je poreski obveznik. On na kraju plaća sve te troškove. Ako nas je korona sve zajedno dosad koštala 34 milijarde kuna, kad sve skupa izračunamo, imali smo toliko propuštenog prihoda ili smo morali imati veći rashod koji smo nadomestili zaduživanjem. To ćemo na kraju svi skupa platiti - ističe Plenković.

Dodaje da u "nekim kulturama i zemljama pomalo postaje neprijatno onome ko se nije vakcinisao u odnosu na kolektiv u kojem, recimo, radi, a tamo je vakcinisano 85 odsto".

Potom se kratko osvrnuo na ideju obaveznog vakcinisanja. Kaže da sa ustavno-pravne strane tu nema problema. "Osigurali smo plate, premostili krizu, dali sve vrste potpora, osigurali enormne količine vakcina, apelujemo svaki dan. Svako od nas treba da pruži mali doprinos. Sada želimo poslati poruku i preduzetnicima: Dajte mali doprinos", kaže hrvatski političar.

Video: Koje banke će biti pobednice promena na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    Nas kosta 8 milijardi eura. Nsravno platicemo svi kroz nizi standard.

    3
    2

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke