• 0

Iskustvo jedne barmenke govori koliko ovaj posao može da bude surov: Pokrenuta i istraga

Da li ste nekada doživeli slično iskustvo na radnom mestu?

  • 0
bar, šank

Foto: Unsplash

Barmenka Kijara Kler (18) iz Britanije doživela je neprijatno iznenađenje kada je šef nazvao "praznim pozerom", jer je dala otkaz na dan njegovog venčanja.

Od maja je radila u pabu "King's Ransom", a prošle nedelje je obavestila asistenta menadžera da je aplicirala za novu poziciju te da će raditi probnu smenu pre nego odluče da je zaposle.

U početku je podržao u toj odluci, ali je onda reagovao burno kada je dobila posao i rekla da odlazi. Odgovor je glasio: "Kijara. Ljubavi moja. Danas mi je venčanje. Ne marim da li si zaposlena ili. I dok radimo ovo, kao što si ti pokazala nivo nepoštovanja s ovom porukom NA DAN MOG VENČANJA, i ja imam da iznesem neke istine...".

"Nemaš inicijativu. Prazan si pozer. Više si fokusirana na to kako izgledaš nego kako radiš. Ti si beskorisni radnik", piše dalje i dodaje se: "Radije bi kucala poruke nego radila svoj posao. Trebalo bi da se stidiš zbog ovoga. Ali, čuj moje reči, jer ti čine uslugu. Niko nije zainteresovan za tebe. Tvoja radna etika je ono što je važno. Usredsredite se na posao i prestanite da se fokusirate na sebe. Lepota će izbledeti".

Kijara kaže da je u početku mislila da je ovakva poruka šala, ali su njeni prijatelji i porodica postali zabrinuti. Kaže da su svi prilično pobesneli kada im je pročitala poruku šefa. Ona je tek sledećeg jutra poruku shvatila ozbiljno. Pozvala je šefa i tražila objašnjenje, a on je porekao da je pisao tekst, tvrdeći da je to uradio njegov prijatelj.

Bar "King’s Ransom" od tada istražuje ovaj incident, a generalni direktor je napisao na Fejsbuku: "Svestan sam poruke koja je kružila društvenim mrežama između člana osoblja i mog pomoćnika menadžera. Kao generalni direktor paba želeo bih da vas uverim da ovakve stvari shvatamo vrlo ozbiljno i stvar se trenutno istražuje po hitnom postupku". Uputio je i izvinjenje.

Da li ste nekada doživeli slično iskustvo na radnom mestu?

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari