• 0

Gigant se zadužuje za još milijardu evra: Ima barem dva razloga za to

Lufthanza priprema i rekapitalizaciju, kako bi vratila isplaćenu državnu pomoć

  • 0
Lufthansa kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Nemačka avio-kompanija Lufthanza (Lufthansa) objavila je da se zadužila na tržištu kapitala za još milijardu evra, kako bi poboljšala likvidnost i vratila državnu pomoć.

Gigant je izdao obveznicu u dve runde od po 500 miliona evra, stoji u saopštenju objavljenom juče uveče, nakon zatvaranja tržišta deonica.

Prva runda nosi godišnju kamatnu stopu od dva posto, a dospeva na naplatu 2024. godine. Druga, pak, donosi kamatnu stopu od 3,5 posto i stiže na naplatu 2029. godine.

- Nastavljamo da radimo dosledno na našim merama restrukturiranja, kako bismo što pre zaključili vladine stabilizacione mere - rekao je glavni finansijski direktor kompanije, Remco Steenbergen.

Gigant iz Nemačke već je izdao milijardu evra obveznica i vratio deo pomoći. Vlade te zemlje, zatim Austrije, Švajcarske i Belgije obećale su Lufthanzi hitnu finansijsku podršku, vrednu devet milijardi evra, zbog krize.

Lufthanza priprema i rekapitalizaciju, kako bi vratila isplaćenu državnu pomoć, ali izvršni i nadzorni odbor, navodno, još nisu odlučili kada i u kojem iznosu, napominje se.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>