• 0

Ljudi opet kupuju farmerke, čuvene "leviske" eksplodirale

Levis nadomešćuje pad prodaje, prodavac podiže prognozu za 2021. godinu, navodeći da beleže snažnu prodaju džinsa

  • 0
Farmerke Foto: Pixabay

Kompanija Levis saopštila je da kupci ponovo kupuju farmerke i to u novim veličinama i stilovima sada kada mnogi širom sveta od SAD do Kine izlaze iz svojih domova posle pandemije.

Zamah u prodavnicama i na mreži povećao je fiskalnu zaradu i prihod u drugom kvartalu ispred očekivanja analitičara. Iako je prodaja i dalje manja za 3% u odnosu na 2019. godinu, prodavac predviđa da je na dobrom putu.

Akcije kompanije skočile su oko 3% podstaknute ovim vestima.

- Postoji mnogo stvari koje su van naše kontrole, poput pandemije ... i Delta varijante, i pitanje je šta će se sledeće dogoditi - rekao je izvršni direktor Čip Berg.

- Ali tim je pokazao veliku spretnost i sposobnost da odgovori - naveo je on.

Levis je zaradio 23 centa po akciji, što je premašilo procene analitičara od 9 centi. Prihod je porastao za 156% na 1,28 milijardi dolara u odnosu na 498 miliona dolara godinu ranije. To je nadmašilo očekivanja za 1,21 milijardu dolara.

Prodaja u SAD-u i Kini premašila je nivo iz 2019. godine, ali je u Evropi i dalje na dvogodišnjem padu zbog stalnih zatvaranja prodavnica povezanih sa zdravstvenom krizom. Otprilike trećina evropskih prodavnica Levi’s-a i 17% njegovih globalnih lokacija bilo je zatvoreno tokom tog perioda.

Kompanija je rekla da je trenutno 92% njenih prodavnica ponovo otvoreno.

Povećanje cena, ušteda na nabavci materijala i niže promotivne aktivnosti pomogle su povećanju profita. Levis je rekao da je većinu svojih troškova proizvoda već prilagodio tokom prve polovine 2022. godine kako bi objasnio vrlo nisku jednocifrenu inflaciju.

Tržišna kapitalizacija kompanije iznosi oko 11,2 milijarde dolara.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>