• 0

"Navijali smo za vas, sada vi navijajte za nas": Haos zbog grupnih otkaza, traže pomoć od fudbalera

U ministarstvu za ekonomski razvoj sazvan je hitan sastanak sa ciljem da se utvrde mere protiv neopravdanog otpuštanje radnika

  • 0
Otkaz, kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Više od 420 zaposlenih i još 80 koji su radili u korporativnim firmama u Italiji, dobili su otkaz putem mejla, izveštava list "Il Fato kotidijano".

To je najnoviji u nizu slučajeva grupnih otkaza, nakon što je sa 1. julom u Italiji prestala da važi zabrana otpuštanja radnika, uvedena zbog efekata pandemije i ekonomske krize.

Otkaz je uručen zaposlenima u fabrici GKN, blizu Firence, koja je vlasništvo engleskog investicionog fonda. Otpušteni radnici nisu prihvatili odluku, "zauzeli" su fabriku, štrajkuju i tvrde da je proizvodnja bila dobra, i da nisu imali probleme s proizvodnjom i plasmanom robe.

Pisali su fudbalerima, članovima nacionalne reprezentacije, i tražili njihovu pomoć: "Mi smo navijali za vas, sada vas molimo da nam pomognete i navijate za nas u borbi za radno mesto koje gubimo iz čisto spekulativnih razloga", pišu radnici.

Slučaj je, kako navodi list, izazvao reakcije i političkih partija. Predsednik Demokratske stranke Enriko Leta je izjavio da "ukoliko je ovo trend, onda treba razmotriti odluku o prestanku zabrane otpuštanja". Predsednik regije Toskana, Eugenio Ðani, odluku engleskog vlasnika je ocenio kao "krajnji cinizam i aroganciju".

U ministarstvu za ekonomski razvoj sazvan je hitan sastanak sa ciljem da se utvrde mere protiv neopravdanog otpuštanje radnika.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>