• 0

Prvi rezultati "Moja prva plata": Posao našlo 576 mladih

U programu "Moja prva plata" učestvovalo je 8.540 kompanija

  • 0
Ovako ćemo raditi ubuduće

Foto: Shutterstock

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ocenili su da je program "Moja prva plata", koji je omogućio mladima da uz državnu subvenciju steknu prvo radno iskustvo, postigao veliki uspeh.

Kisić Tepavčević je najavila da će Vlada Srbije nastaviti sa aktivnim merama podsticanja zaposljavanja mladih, uz ocenu da su mladi osnovna podsticajna snaga i budućnost države i društva.

Kako je istakla, program "Moja prva plata" je pokazao veliku zainteresovanost mladih, jer je 80 odsto onih koji su učeštvovali rekli da bi taj program preporučili prijateljima, ali i naveli da bi nastavili da rade kod istog poslodavca.

"To su jasni pokazatelji da treba da nastavimo sa programom", rekla je ona na predstavljanju rezultata prve faze programa "Moja prva plata" u PKS.

Čadež je istakao da postoje svi razlozi za zadovoljstvo, jer je cilj programa, ističe, da država pomogne mladima bez radnog iskustva.

Rekao je i da su 2/3 kompanija pokazale interesovanje da zaposle mlade ljude koji su bili u programu, dok je više od 1/3 kompanija na državnu naknadu, mladima dodavalo državna sredstva.

- Mladi su pokazali da su uspešni da se zaposle. Reč je o fantastičnom programu koji je vlada pomagala od prvog trenutka i koji treba nastaviti - rekao je Čadež.

U programu "Moja prva plata" učestvovalo je 8.540 kompanija, a on je aktivirao 8.453 ljudi. Najveći deo sticao je rano iskustvo u privatnom sektoru, a među njima više od 60 odsto žena.

Do 16. juna zaposlilo se 576 ljudi iz ovog programa.

Video: Počinje projekat Moja prva plata, Brnabić na promociji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>