• 5

Da li nam članstvo u Putinovoj uniji remeti sporazum sa EU?

"Ovaj sporazum neće biti na snazi kada Srbija bude ušla u EU"

 • 5
biznis, trgovina, potrošnja, platforma

Foto: Shutterstock

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da je Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU) vrlo sličan pojedinačnim sporazumima koje Srbija već ima sa zemljama te asocijacije, te da on ne ometa pristup Srbije EU.

On je na predstavljanju rezultata prve faze programa "Moja prva plata" ocenio da sporazum može imati dobre efekte na veći pristup srpske privrede tržištu Evroazijske unije.

Čadež je naveo da sa Ruskom fedeacijom, kao najvećim tržištem Evroazijske unije, postoje brojni kontakti, te da su nove ugovore nedavno potpisale fabrike "Tigar" i "Jumko".

Istakao je da četvrtinu tržista belog sira u celoj Rusiji ''drži'' mlekara Šabac i da postoji, kako kaže, dosta dobrih razloga za pojačano učešće srpskih firmi na tržištu Evroazijske unije.

"Ovaj sporazum neće biti na snazi kada Srbija bude ušla u EU, ali on ne ometa pristup Srbije EU", rekao je Čadež.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • nino

  Za Srbe je clanstvo u EU spas .Ko je protiv samo komunisti i rusofili.Svugde oko nas bi bili srecni da su u EU.

  0
  2

  Podelite komentar

 • 🔴🔵⚪

  I glupom je jasno da mi u EU nikada necemo uci. Prvo problem Kosova koji nece biti resen ovim smesnim dijalogom. Drugo-oni nas ne zele. Trece- EU je pred raspadom. A cetvrto-koji cemo klinac tamo!

  16
  0

  Podelite komentar

 • Hr

  Sta cete vi u EU ? Nije EU toliko naivna

  4
  5

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke