• 8

SAD dodaje sve više kineskih firmi na crnu listu: Brane muslimanske grupe i ljudska prava

Peking negira ove optužbe

  • 8
SAD, Kina

Foto: Shutterstock

Kinesko ministarstvo trgovine saopštilo je u nedelju da se "odlučno protivi" dodavanju 23 kineske firme i subjekata na američku ekonomsku, tzv. "crnu listu", zbog pitanja koja uključuju kršenja ljudskih prava i povezanosti s represijom nad manjinama.

Prema izjavi portparola, Kinesko ministarstvo trgovine navodi da je uključivanje kineskih firmi i osoba "ozbiljno kršenje međunarodnih ekonomskih i trgovinskih normi" i "nerazumno suzbijanje" tamošnjih kompanija.

Kako se navodi dalje u saopštenju, "kineska vlada će preduzeti potrebne mere kako bi zaštitila legitimna prava i interese zemlje".

Američko ministarstvo trgovine je u petak izvestilo da je na svoju ekonomsku "crnu listu" dodalo 14 firmi i drugih subjekata, rekavši da su "umešani u kršenja ljudskih prava i zloupotrebe u sprovođenju kineske kampanje represije, masovnih pritvora i nadzora visoke tehnologije protiv Ujgura, Kazahstanaca i pripadnika drugih muslimanskih manjinskih grupa u ujgurskoj autonomnoj regiji - Xinjiangu".

Peking negira ove optužbe.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    Sjedinjene Američke Države Sankcija.

  • Гаргамел

    Кинези су се научили на нашим грешкама и муслиманске фундаменталисте ( част правим и честитим муслиманима ) ухватила за певалицу и само стеже !

  • SS

    ...da,cilj je zaustaviti kinesku ekonomsku ekspanziju...kakva crna odbrana ljudskih prava. Oni govore o pravima a crnce ubijaju po ulicama,indijance odnosno njihove potomke i dan danas terorisu.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke