• 1
 ≫ 

Vesić: Poruka investitoru je da sačeka, a građanima da ne nasedaju na provokacije

 ≫ 

"Zgradi tog gabarita nije mesto u Bloku 37 jer potpuno zatvara sve zgrade koje se tamo nalaze, pa ljudima koji tamo žive nije prijatno", naveo je dalje zamenik gradonačelnika Beograda

  • 1
Milutina Milankovica, blok 37, buduca zgrada Telenora

Printskrin: Google/maps

- Molim investitora zgrade u Bloku 37 da sačeka završetak procesa preispitivanja građevinske dozvole, kao što molim i građane da budu dostojanstveni i da ne nasedaju na provokacije, pre svega političke - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Prva istakao da njegova pozicija u toj situaciji nije nimalo laka, zato što investitor ima sve građevinske dozvole i ima pravo da gradi.

- S druge strane, zgradi tog gabarita nije mesto u Bloku 37 jer potpuno zatvara sve zgrade koje se tamo nalaze, pa ljudima koji tamo žive nije prijatno. Zato mislim da su građani u pravu. Nekoliko puta razgovarao sam sa investitorom i građanima i građani su čuli šta u ime Grada nudim investitoru. To je samo ono što je u skladu sa zakonom, da ga Grad obešteti za novac koji je uložio u tu lokaciju i za broj kvadrata na nekoj drugoj lokaciji. Ta moja ponuda investitoru i dalje stoji, a ukoliko je spreman da razgovaramo, Grad je spreman da tu ponudu brzo realizuje - rekao je Vesić i dodao:

"Tako sam rešio i problem sa parkićem na Banovom brdu te Grad uskoro treba da se upiše kao vlasnik tog parka. Taj investitor je imao razumevanja i pristao na dogovor sa Gradom".

Prema njegovim rečima, "nije u redu što je investitor nastavio sa radovima jer je dogovor bio da sačeka da se  postigne rešenje, pogotovo što su se građani žalili Ministarstvu saobraćaja, građevine i infrastrukture".

- Ovo ministarstvo je već donelo određeno rešenje, uputilo je Grad kako da postupi i očekujemo da se u Gradu završi proces preispitivanja građevinske dozvole, da li je ona izdata u potpunosti u skladu sa zakonom. Poručujem investitoru da sačeka i da i dalje važi ponuda Grada da neće izgubiti novac. Mislim da je to veoma važno jer Beograd zavisi od investicija i ne možemo uvek da zaustavljamo gradnju. Ovde sam stao iza građana jer su građani potpuno u pravu i verujem da ćemo naći rešenje - naveo je Vesić.

Video: Nelegalna gradnja je decenijski problem Srbije, kako ga rešiti?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>