• 14

Našli smo saharu usred Grčke: Baldahini, lejzi begovi i muzika na plaži, a ovo su cene

Po osobi boravak na ovoj plaži košta 30 evra za jedan dan

  • 14
Sahara plaža, Grčka

Foto: V.B.

Čekali su građani Srbije i nestrpljivo brojali dane kada će Grčka da dozvoli dolazak na more. I ne samo zbog odmora, već i svojih stanova koji u ovom periodu postaju "zlatna koka".

Poznato je da Srbi najviše vole da letuju u Grčkoj. Pored sličnog mentaliteta, još jedna prednost je što sve više Grka zna srpski jezik. Otkako je Grčka zapala u finansijsku krizu 2011. godine, morala je da otvori vrata stranim investitorima, po istim pravilima kao za Grke.

Najjeftnija je solunska regija, a mi smo posetili jednu plažu koja je na oko 40 kilometara od te luke. Nalazi se u varošici Nea Kalikratia koja je nekada bilo malo ribarsko selo, dok je danas turističko naselje sa bogatom ponudom hotela.

Odlikuju je prelepa peščana plaža, veliki broj prodavnica, supermarketa, restorana i taverni, kafića i barova uz više nego ljubazne domaćine.

Idealno je i za porodice ali i mlade koji ne odustaju od plavetnila i peščanih plaža sa kojih puca pogled na more. Našli smo baš jednu takvu saharu u tom mestašcetu. 

Tako se upravo i zove. Pesak koji je poput pudera u prahu daje utisak da ste negde u pustinji, a bar je prilagođen i upotpunjen tim motivima. Za sve goste obezbeđen je i parking. Domaćini su se potrudili da donesu dašah pustinjske atomosfere, pa ležaljke nisu na samom ulasku u more kako biste mogli da uživate u aktivnostima pored vode.

Plaža važi za jednu od skupljih, ali to očigledno ne odvraća turiste. Za vikend se ovde bukvalno čeka u redu kako bi se ušlo unutra. Sreli smo Makdonce, Engleze, Nemce, Grke ali i dosta građana Srbije. 

Popularni lejzi begovi zamenili su plastične ležaljke, a one malo lenjije čekaju ogromni kreveti. Ako vam smeta buka - tu je izdvojeno mesto sa ležaljkama i baldahinima. 

Naravno, to podrazumeva i da ćete platiti više.

Po osobi boravak na ovoj plaži košta 30 evra za jedan dan. Odnosno, toliki je ceh u koji bi trebalo da vam stane obrok, piće ili šta već odaberete. Možete da potrošite i više, ali to je minimum.

Kako smo se uverili, domaćini prave izuzetke, tako da ako vas je dvoje, troje na plaži, i iznajmite na primer krevet, račun ne mora da vam bude 30 evra po osobi kako biste boravili ceo dan na tom mestu.

Cene hrane i pića ne razlikuju se mnogo od susednih gradskih plaža, pa je računica "tu negde". Kokteli se kreću od 7 do 10 evra. Pivo je 5 evra. Sendviči su od 6 pa na gore. Salate, poput cezar koštaju oko 7 evra.

Pice su nešto jeftinije, dok je suvlaki 8 evra. Treba napomenuti i da su porcije izdašne, ali i da su bogato servirane.

Kakvu plažu vi birate? Pesak ili vam to nije važno? Pišite nam u komentarima.

Video: Kako će Srbi da se pakuju za more, kad Grčka otvori granice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷‍♂️

    21. jul 2021 | 17:11

    Kad vec pisete onda se barem malo potrudite. Postoje i normalne lezaljke, ovo je jedan izdvojeni deo gde jeste potrebno potrositi 30e po osobi, ali opet ne kosta lezaljka vec jedes i pijes za te pare. Na lezaljkama u prvom redu ,min potrosnja je 10e po osobi, a na ostalim 4e. Cene su relativno ok, ne prave ih za turiste vec po njihovom standardu. Inace na toj plazi ima jos barova, pica su od 3.5e pa na gore. Potrudite se malo novinari, to vam je posao

  • Goran Zdravkovic

    21. jul 2021 | 15:16

    Plaza Sahara pripada Nea Irakliji,a ne Nea Kalikratiji.Nea Iraklija je prvo opstinsko mesto na Halkidikiju. Tu je granica sa Solunskom regijom..Epanomi je zadnja opstina

  • Καλικρατια

    21. jul 2021 | 18:52

    Bio pre 3 godine. Prelepa plaža, uz plažu Padermos na Eviji najbolja na kojoj sam bio u Grčkoj. Sve preporuke.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>