• 0

FIjat piše novu istoriju u Rusiji: Pokreće proizvodnju kombija

U perspektivi vide to kao početak duge istorije novog brenda u Kalugi

  • 0

Kompanija Stelantis će pokrenuti proizvodnju lakih komercijalnih vozila Fijat Skudo u Rusiji do kraja 2022. godine, najavio je taj multinacionalni proizvođač automobila.

Peta najveća automobilska grupa na svetu, sa 14 brendova u svom portfelju, planira da proizvodi Fijatova vozila u fabrici automobila u ruskom gradu Kalugi, prenosi Raša tudej.

Ovaj pogon je zajedničko preduzeće Stelantisa, koji ima 70 posto vlasnčkog udela, i japanskog Micubiši Motorsa koji poseduje preostalih 30 procenata.

Planirano je da se fabrika u Kalugi pretvori u izvozni centar, koji će proizvoditi motore i vozila za izvoz na tržište Evrope, Latinske Amerike i Severne Afrike.

- Drago mi je da najavim da će sledeće godine, brendovima Pežo, Sitroen i Opel koji se proizvode u Kalugi biti dodat i brend Fijat Profešenal automobili - rekao je viši potpredsednik Stelantisa za Evroaziju Gzavje Dišman, preneo je Rojters.

Dodao je da u perspektivi to vidi kao „početak duge istorije novog brenda u Kalugi“.

Pre deset godina, fabrika u Kalugi je proizvodila Fijatov model Dukato, ali je proizvodnju okončala s prestankom partnerstva između Fijata i grupe Solers.

U ovoj fabrici se sada proizvode automobili Pežo 408, Sitroen C4 sedan, Opel Zafira, Micubiši Autlender i Micubiši Pajero Sport, kao i nekoliko modela kombija marke Pežo i Sitroen.

Pogon ima dve montažne linije, što mu omogućava da proizvede do 125.000 vozila godišnje.

Video: Stupila na snagu nova pravila za tehnički pregled vozila

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>