• 0
 ≫ 

Mask novim stavom podigao cenu bitkoina: Da li će ga Tesla, ipak, prihvatiti kao sredstvo plaćanja?

 ≫ 

Neki Teslini investitori, zajedno sa ekolozima, imaju sve kritičniji stav prema načinu na koji se bitkoin "kopa"

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

- Kompanija Tesla će najverovatnije ponovo početi da prihvata bitkoin kao sredstvo plaćanja, kada obavi dubinsku analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih "za rudarenje" te valute - izjavio je osnivač američkog proizvođača za e-vozila, Ilon Mask.

On je u maju uticao na pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem ove kriptovalute, jer se prilikom "rudarenja" bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podsetio je Gardijan, a o tome je pisao i Telegraf Biznis.

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

"Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija Tesla bi nastavila da prihvata bitkoin", rekao je Amerikanac, takođe osnivač i kompanije SpaceX.

Neki Teslini investitori, zajedno sa ekolozima, imaju sve kritičniji stav prema načinu na koji se bitkoin "kopa", budući da iziskuje velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima. Međutim, sve više "rudara" digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>