• 11

Ugostitelji Crne Gore očajni: "Odluka o zatvaranju diskoteka nepromišljena"

Mnogi ugostitelji bojtkovaće trenutne mere

  • 11
Bar, Crna Gora, more, plaže, jahte, luka

Foto: Pixabay

NVO "Ugostitelji Crne Gore" ocenila je da je donošenje mera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova, i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje.

Oni su uputili apel nadležnim organima da donošenje mera u cilju suzbijanja širenja virusa kovid 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posledice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata, prenela je RTCG.

Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspešna letnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu, navodi NVO "Ugostitelji Crne Gore" i apeluje da ova odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica.

Nažalost, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada, ističu oni.

Ovako neodgovoran stav i ad hok odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije, smatra NVO "Ugostitelji Crne Gore" dodajući da razume neizvesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je delom prozrokovana i zbog nepoštovanja mera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

Međutim, napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mera, navode oni i dodaju da još jednom, skreću pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje i da vlada mora da prekine sa takvim ponašanjem.

Oni navode u saopštenju da, shodno velikom broju upita i žalbi koje su dobili po pitanju najavljenih mera, mogu da zaključe da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mere, a u slučaju da se one produže, da će doci i do masovnih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu.

"Nadamo se da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mera", napominju u NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Usled promenjene epidemiološke situacije, do 2. avgusta u Crnoj Gori je zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. jul 2021 | 11:09

    Jos nisu svesni da sta su radili radili dolazi novi svetski sistem nece imati nista a bice zadovoljni 😂😂😂 Ustaj bre narode !

  • Dr

    24. jul 2021 | 13:37

    Tako je treba da zatvore sve samo prodavnice da rade !! Zdravlje je prioritet !! Bravo za vladu !!!

  • 534

    24. jul 2021 | 12:38

    Dobro su prošli. Ja bi ih sve zatvorio. Kineskim zidom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>