• 0

Besplatan čarter, hotel s nižim cenama i 25 miliona gostiju: Šta čeka naše privrednike u Dubaiju?

Prestižni globalni forum trajaće šest meseci, od 1. oktobra 2021. do kraja marta naredne godine

  • 0
Dubai Expo

Foto: Shutterstock

Privredna komora Srbije pozvala je kompanije da se prijave za učešće na Svetskoj izložbi "Dubai Ekspo 2020" koja počinje 1. oktobra, i iskoriste mogućnosti da svoje proizvode i usluge predstave pred skoro 25 miliona posetilaca iz 192 zemlje.

Ovaj prestižni globalni forum trajaće šest meseci, od 1. oktobra 2021. do kraja marta naredne godine, i odlična je prilika za srpsku biznis zajednicu da sklopi nove poslove sa partnerima sa Bliskog istoka, iz Jugoistočne Azije i Afrike, ali i iz drugih zemalja koje su potvrdile učešće.

Naše kompanije moći će da pod posebnim povlasticama borave u Dubaiju, objavila je PKS.

Obezbeđen je besplatan čarter let: Beograd-Dubai-Beograd, lokalni transferi, omogućen je hotelski smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i korišćenje biznis centra u slobodnoj zoni Dubai South, koji je PKS postavila uz podršku Vlade Srbije i Paviljona Republike Srbije.

Poslovni centar kojim koordinira PKS privrednicima će biti na raspolaganju za promociju proizvoda ili usluga, poslovne razgovore i sastanke, kao i za otpočinjanje posla u emiratu Dubai. PKS je tokom jula organizovala devet onlajn sastanaka na kojima su učestvovali predstavnici više od 150 kompanija iz različitih sektora privrede i detaljno su upoznati sa planom, organizacijom i nastupom na "Dubai Ekspo 2020".

Tokom trajanja izložbe, privreda Srbije biće predstavljena po tematskim nedeljama, a prijave za sektorske delegacije biće otvarane dva meseca pre početka tematske nedelje.

Tim PKS će kreirati poslovnu agendu boravka u Dubaiju za svaku grupu privrednika, rekla je pomoćnik direktora Sektora za internacionalizaciju PKS, Danijela Strižak.

Dubai, prevoz

Dubai / Foto: Pixabay/olgaozik

- Na sastancima koje smo organizovali, privrednici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim informacijama o učešću na ovoj izložbi. Sastanci su bili podeljeni upravo po tematskim sedmicama koje je definisala Privredna komora Dubai, a najviše zainteresovanih firmi je iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, IT, cirkularne ekonomije, automobilske, tekstilne, hemijske i metalske industrije - istakla je Strižak.

Dodala je da kompanije uvek mogu da se obrate PKS za savet i podršku kako bi se što bolje predstavile u Dubaiju.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i direktor Paviljona Srbije u Dubaiju, Igor Kovačević, ističe da je "Dubai Ekspo 2020 jedinstvena prilika da pokažemo industrijska, tehnološka i ekonomska dostignuća, turističku ponudu, ali i da predstavimo našu kulturu, tradiciju, istoriju".

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>